Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Hayat bir okul, hepimiz o okulun öğrencileriyiz.
Gönderen : Ali
Tarih : 11/21/2017 9:14:35 AM


.


Merhaba Sayın Sabri Bey, nasılsınız.


Şu an nasihatlerinize o kadar ihtiyacım var ki. Vekil öğretmenlik için başvuru yapmıştım. Kabul edildi bugün Milli Eğitime gittim. Anadolu lisesine çıkmış tayinim. Müdür Bey yapabilecek misin onlar özel öğrenciler ne bizi mahçub et ne kendin üzül. İçime bir korku düştü. Başarmak istiyorum zira işsiz dolaşmaktansa tembellik yapmaktansa para almadan çalışmayı tercih ederim.


EFENDİM fen edebiyat mezunu olduğum için hiç bir tecrübem yok. Öğrencilere nasıl davranmalıyım. Saygısızlık olursa nasıl davranmalıyım. Heyecanlı olduğum için mi korku peyda oluyor bilmiyorum.


Çok teşekkür ederim. Selamlarımla...



--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Ali Bey,


Değerli yavrum bu tayin olayı senin için Allah’ın büyük bir lütfu. Önce bir şükür namazı kıl. Sonra geceni gündüzüne katarak hazırlan. Traşına, saçlarına, kıyafetien çok dikkat et. Ayakkabıların daima boyalı olsun. Derslerde sakin ol, rahat ol, heyecanını kimseye gösterme. Hatta kendine bile. Hayatındaki bütün fazlalıkları çıkart. Gazete gibi, televizyon gibi, lüzümsuz gevezelikler gibi. Derslerine çok iyi hazırlan, öyle gir. Öğrencilerine çok saygılı ol. Onlara bir hükümdar muammelesi yap. Ne bağıra bağıra, ne de çok yavaş konuş. Orta bir ses tonuyla tane tane konuş. Sınıfta muhakkak birkaç tane it çıkar. Onlar senin moralini bozmasın. Onlara hitaben “Ben, sizlere faydalı olmak istiyorum. Eğer rahatsız oluyorsanız dışarı çıkabilirsiniz.” de. Yine itliğine devam eden şerefsizler olursa onları okul müdürüne söyle. Sınıfa girişinle beraber bir huzur ve mutluluk havası essin. El, kol hareketlerine çok dikkat et. Önemli olan o sınıfa iyinin, güzelin temiz, asil, büyük ve yüce olanın soluğunu getirebilmek. Öğrencilerini sev. Hasta olanlara, ıstırabı olanlara özel ilgi göster. Göreceksin öğrencilerin de seni sevecekler, sana saygı duyacaklar, hatta hayranlık duyacaklar. Seni gördükleri zaman gözleri ışıl ışıl olacak. Ben de uzun yıllar önce vekil öğretmenlik yapmıştım. O kadar güzel günlerim geçti ki bugün bile hatırlarım. Karşılıklı bir sevgi iletişimi bütün sınıfa yayılırdı. Teneffüs zili çalar, öğrenciler çıkmak istemezdi. Baharda masanın üzerine çiçekler koyarlardı. Kelimelerle anlatılması mümkün olmayan bir sevgi bütün sınıfı doldururdu. Onları hala çok seviyorum. Yıllarca onlardan kandillerde, bayramlarda kart aldım. Cevap verdim. İnanılmayacak kadar güzel günlerdi onlar. İşte Sumru Ortalan, işte Fatma Temel, işte Yalın Üye. Hala o meleksi bakışlarıyla gözlerimin önünde. Allah hepsinden razı olsun.


Sevgili Ali Bey, aslında hayat bir okul. Hepimiz o okulun öğrencileriyiz. En hayırlı insanlar, öğrenenler, öğrendiklerini en güzel şekilde öğretenlerdir.


Başarılı olacağına bütün kalbimle inanıyorum. Ben ve sitemiz mensupları sana hergün dua edeceğiz. Haydi yavrum, yolun açık olsun.


Selam, sevgi ve saygı ile.



Sabri Tandoğan


Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]