Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Onurla gurur arasındaki fark.
Gönderen : Pelin
Tarih : 11/21/2017 9:21:16 AM


.


Merhaba Sabri Bey, Onur ve gurur mutlaka birbirinden farklı sıfatlardır. onurlu olmak adına gururlu olmaktan Allah'a sığınıyorum sizden onur ve gurur arasındaki farkı yazmanızı rica ederim. onurlu insan nasıl olmalı ?


Hürmet ve sevgiyle.




--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Pelin Hanım,



Kıymetli yavrum, mesela bir kimseyi kırdın, olayı düşündün, taşındın, haksız olduğunu anladın. O şahıs kim olursa olsun yapacağın iş ondan edeple, saygıyla özür dilemektir. Yalnız bu özür dilemen günümüz insanlarının yaptıkları gibi içtenliksiz, yüreksiz, samimiyetsiz, kabaca olmamalı. Büyük bir incelikle, edeple, hassasiyetle, saygıyla, huşu ile özür dilemelidir. Yoksa kuru kuruya özür kelimesini söylemek kabalığın, çirkinliğin, yüreksizliğin ayrı bir şeklidir. Bazıları diyor ki “Ben özür dilemem. Benim gururum var.” Sevsinler senin gururunu. Sen o gururunu al, tepe tepe kullan. İyi bil ki o pis, o rezil gurur senin terbiye edilmemiş, ıslah edilmemiş, müslüman olamamış rezil nefsaniyetinin ta kendisidir. Böylesi gururlardan Allah’a sığınmak gerekir. Sevgili yavrum, sadece bir örnek verdim. Eğer tatmin olmadıysan daha başka örnekler de getirebiliriz.


Selam, sevgi ve saygı ile.



Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]