Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Erkek dediğin mertçe, yiğitçe, objektif olarak konuşur.
Gönderen : Sema
Tarih : 12/19/2017 10:11:49 PM


.


SAYGI VE SEVGİLERİMLE SEVGİLİ NUR DEDEM.
O GÜZEL PAMUK ELLERİNİZDEN ÖPER DUALARINIZI BEKLERIM.



Ben on bir senelik bir evlilik yasamıştım. Daha önce de sizinle paylaşmıştım hatırlarsanız. Eşimin benimle barışmak istediğini fakat ailesinin özellikle de annesinin beni kesinlikle kabul etmediğini. Annesinin beni hiç bir zaman istememesi büyü dahi aramıza yapması evimizi yıkmıştı. Sevgili nur Dedem, ben çok itaatkar bir insanımdır. Şu an eşim benimle barışmak istiyor, evet ben de çocuklarım için kabul ettim. Malum ailesi yine peşine düştü, ben de bunu anladım ki eşimin beni istemesi değil benim ailemin varlıklı olmasından dolayı benim peşime düştü. Zaten anlayacağınız en başından mutlu bir evliliğimin olmayışı ve eşimin devamlı annesinin lafı ile oturup kalkan bir insan oluşu nedeniyle ben kabul etmedim. Ben zaten ailemin yanyıda şu dört senedir ki yaşadığımı anlıyorum. Evimde devamlı şiddete maruz bir durumda kalıyordum. Çocuklarım için de olsa şu an artık kabul etmiyorum böyle bir insanı artık. Sizinle tekrar bu konuyu paylaşmak istedim. SAYGI VE SEVGİLERİMLE.


SEMA


--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Sema Hanım,


Kıymetli yavrum, daha önce görüştüğümüzü hatırlıyorum. Ne yazık ki bazı erkekler, bazı kadınlar körü körüne, aptalcasına, manyakçasına ailelerinin esiri oluyorlar. Onlar, anneye, babaya, büyüklere saygıyı bir kölelik ilişkisi olarak algılıyorlar. Bu çok yanlış. Tamam, annemize, babamıza sevgide, saygıda, edepte kusur etmeyelim. Ama onlar oğullarının veya kızlarının evliliğini kendi kör, kendi rezil egolarının tatmini için bir koz olarak kullanıyorlarsa onlara da bu imkanı vermeyelim. Ben senin yerinde olsaydım, benimle barışmak isteyen eşime derdim ki “Gel, biz ayrı bir şehirde oturalım. Ama, o durumda dahi sen, boynundaki zincirleri parçala, hür ol, müstakil ol, erkek gibi ol, adam gibi ol. Ben hata ettiğim zaman mertçe, yiğitçe benim hatalarımı söyle. Ama annen, baban saçmaladığı zaman aptalca boyun eğme. Haksızsalar bunu yüzlerine karşı yiğitçe söyle. Bunu yapabilecek misin, doğru cevap ver” derdim. Tabi, aranızda olup bitenleri en ince nüanslarıyla bilemem, yüz yüze de olsak diyeceklerim bunlardan ibaret. Artık karar senin.


Yeni maillerini bekler, selam, sevgi ve saygılarımı sunarım.


Sabri Tandoğan


Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]