Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Her şeye rağmen ümitle uyanmak, ümitle yaşamak.
Gönderen : Nalan
Tarih : 12/19/2017 10:49:57 PM


.


Sayın Sabri Tandoğan ve Gönül Dostları,


Dün gazetede bir haber okudum bunu sizlerle paylaşmak istedim. Okuduğum habere göre Amerika ve Avrupada arılar esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolmuşlar. Einstein'in tespitine göre arılar ortadan kaybolduktan bir süre sonra hayat sona eriyor yaşam zinciri bozuluyormuş. Ükemizi bölmek istiyorlar, mevsimler değişiyor, sanki dünya gün geçtikçe daha kötü, daha kötü felaketlere sürükleniyor. Her geçen gün bir önceki günü arar olduk. Karamsar bir insan değilimdir olmakta istemem ama insan bunları gördükçe derin bir üzüntüye kapılıyor. Ülkemizin hali, Dünyanın hali ne yapacağımızı bilemez olduk.



Bütün bunlara insanların doymak bilmeyen hırslarının sebep olduğunu düşünüyorum. Aç gözlü doymak bilmeyen ülkeler, insanlar el ele vermişler dünyanın sonunu getirmeye çalışıyorlar. Halbuki bilmiyorlarmı bu gemide kendileride var ve kendileride bu sondan etkilernecekler. Kendi sonlarını hazırlıyorlar fakat bir sürü masum insan, masum çocuk onların bu doymak bilmeyen ihtiraslarına kurban gidecek. En çok da onlara üzülüyorum.


Bütün bunları gördükçe ne yapalım karamsarlığımızı nasıl yenelim bize bir yol gösterirseniz size minnettar kalacağım.


Selam sevgi ve saygı ile


--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Nalan Hanım,


Kıymetli yavrum, yazdıklarınızda hepimizin her gün şahit olduğumuz bizatihi gerçekler var. Haklısınız. Ama, benim herzaman tekrarladığım bir söz vardır. Derim ki önemli olan hayattaki olaylar değil, o olaylar karşısında bizim takınmış olduğumuz tavırdır. Peygamber Efendimiz bir Hadis-i Şerifinde şöyle buyuruyor:


“Elinizde bir meyve fidanı var. Bahçeye dikeceksiniz. İnsanlar bağırarak koşuyorlar, kaçın, kaçın, kıyamet geliyor. Siz hiç oralı olmayın, elinizdeki fidanı besmeleyle güzelce dikin. Ve sonra dibini bir güzel sulayın. Kıyamet ne zaman gelirse gelir”.


Haklısınız, birçok olaylar bize kıyameti hatırlatıyor. Ama ne gelir elimizden. Bizim yapabileceğimiz herşeye rağmen mücadele bayrağını son nefesimize kadar elimizden bırakmamak. Biz üzerimize vazife olanı yapalım, gerisine karışmayalım.


Kıymetli yavrum, benim söyleyeceklerim bu kadar. Yeni maillerini bekliyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.


Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]