Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : "Kazancın onda dokuzu ticarettedir." Hadis-i Şerif.
Gönderen : "İşsiz"
Tarih : 12/24/2017 8:41:13 AM


.


Sevgili büyüğüm hayırlı günler dilerim,




Sizi televizyon sohbetlerinizle tanıdım ve daha sonra da internet siztenizi takip etmeye başladım. Varlığınız bana huzur veriyor. Sorulara vermiş olduğunuz cevaplar kalben beni de çok ikna ediyor. O nedenle ben de size bir konuda danışmaya karar verdim. Efendim, ben yirmi beş yaşında üniversite mezunu bir gencim. Dört yıldan beridir işsizim. Mesleğimle ilgili bir iş bulmak ümidiyle defalarca kapı kapı dolaştım. Hangi kapıya gittiysem eli boş döndüm. Hep bir nedenle olmadı, ya da kılpayı kaybettim. Zaten iş alanı dar bir okuldan mezunum, bu da etkili oldu. Ailemin maddi durumu fena değil. Ama hala bu yaşta onlara yük olmak, kendi hayatını kuracak bir düzeni oturtamamış olmak beni için için yiyor. Bu işsizlik psikolojisinden iyice bunaldım. Sabahları kalkınca içimde bir sıkıntı beni boğuyor, sinirli ve asabi yapıyor, istemeden çevremdeki insanları da üzdüğüm oluyor bu yüzden. Ne yapacağımı şaşırdım. Ailem de benim bu durumuma çok üzülüyorlar.



Sevgili büyüğüm, siz bana bu konuda neler önerirsiniz. Ben bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim.



Çok değerli zamanınızı bana da ayırdığınız için teşekkürler ediyorum. Cevabınız ve göstereceğiniz yol benim için çıkış olacak inanıyorum. Şimdiden çok teşekkürler. Allah’a emanet olunuz.




--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın “İşsiz”,



Kıymetli yavrum, yine iş aramaya devam et. Ama bu arada ailenin bütçesine bir katkıda bulunmak için çaba harca. Benim mesleğim deyip bir noktada takılıp kalma. Pekala bazı öğrencilere ders verebilirsin, ticarete başlayabilirsin. İlle ticaret demek dev holdinglerde çalışmak değildir. Pekala pazarın bir köşesinde limon, maydanoz, aysberg, domates, salatalık, sivri biber satabilirsin. Veya bir pastaneyle anlaşıp oraya kurabiye, poğaça, simit, kek yapabilirsin. Bir restoranla anlaşıp oraya suböreği, dolma çeşitleri, içli köfte götürebilirsin. Çorap, gömlek satabilirsin. Daha düşünecek olursak yüzlerce ticaret konusu bulabiliriz. Bazı kimseler gibi ben şurayı bitirdim, falan yerden diplomam var deyip kasım kasım kasılmak bizi hayatta ömür boyu mutsuzluğa götürür. Ticaret güzeldir. Peygamber mesleğidir. Ona saygı duymak gerekir.



Bu satırları bir fikir vermek için yazıyorum. Düşünülürse daha neler bulunabilir. Aman yavrum, dikkatli olalım, kendimizi karamsarlığa kaptırmayalım. Zafer, zafer benimdir diyenlerindir.



Selam, sevgi ve saygı ile.



Sabri Tandoğan Efendi Hz.


Onun ve Hakka Göçen Ailesinin Aziz Ruhlarına Fatihalarla

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]