Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Önemli olan bilmek değil, uygulayabilmek, yaşayabilmek.
Gönderen : "Bir Öğrenci"
Tarih : 1/16/2018 1:43:58 AM


.


Sayın Hocam,


Veli insanların hayatını incelediğimiz zaman bu insanların daha çocukluktayken diğer insanlardan farklı olduğunu görüyoruz. Münir Derman Hazretlerinin hayatını incelediğimiz zaman da bunu görüyoruz. Velilik makamı sonradan çalışılarak kazanılıcak bir makam değil herhalde. Bişri Hafi, İbrahim Ethem, Aziz Mahmud Hüdayi gibi sonradan veli olan insanlar da var ama onların içinde yanmayı bekleyen bir ateş gibi gizli bir Allah aşkı varmış. İyi bir kul, iyi bir müslüman olabiliriz ama sanki velilik Allah'ın dilediği kullarına bahşettiği bir makam gibi geliyor bana. Sizin bu konudaki düşünceleriniz nedir?



Sevgi ve saygılarımla


Bir Öğrenci


--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın “Bir Öğrenci”


Velî dediğimiz insanları inceleyecek olursak onların daha çocukluktan itibaren olağanüstü birtakım durumları olduğunu görürüz. Mevlana’dan Münir Derman’a kadar birçok velide daha çocukluk günlerinden itibaren fevkaladelikler yaşadığına şahit oluruz. Münir Bey, henüz beş yaşındayken bir gün hocası onu Gümüşhane’deki caminin üst şerefesine çıkarır. Elleriyle tutarak parmaklıkların üstünde dik durması söyler. Sonra ona kuşbakışı Gümüşhane’yi seyrettirir ve birden arkadan iter. Münir Bey pamuk gibi uçarak aşağıdaki kıraathanede çay içmekte olan babasının ayakları üstüne düşer. Yalnız ince bir nokta var. Olayı sadece bir kader meselesi olarak görmek meseleyi ne dereceye kadar izah eder, bilinmez. Çünkü onların hayatına daha yakından eğildiğimiz zaman olağanüstü bir, çalışma, aşk, gayret içinde olduklarını görürürüz. Sanki onlar ne çocukluklarını, ne gençliklerini yaşamamışlar, her gün, her saat, her dakika hedeflerine doğru adım adım ilerlemişlerdir. Bizlere düşen görev bu konuda kafa yorup zaman kaybetmek değil onların güzel adetlerinden, güzel yaşantılarından örnekler alarak hayatımıza bir renk, bir ışık, bir güzellik getirmektir. Onların bir tek güzel adetini benimseyip aile hayatında, iş hayatında, toplum hayatında uygulamak bile yaşantımıza nice güzellikler katabilir. Mesele burada.


Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan
Onun ve Hak'ka Göçen Ailesinin Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]