Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Onur savaşı.
Gönderen : "Manolya"
Tarih : 1/16/2018 1:49:48 AM


.


Merhaba Efendim,


Müsaadenizle size sokağımızdan biri kına gecesi rezaleti, diğeri de cenaze evi olmak üzere iki farklı kare sunmak istiyorum: Önce kına gecesi çılgınlığı. Karşı komşularından henüz cenaze çıkmasına rağmen kızını evlendiren komşu gümbür gümbür davul, zurna çaldırdı. Bu da yetmezmiş gibi sokağı trafiğe kapadılar,havaya ateş açtılar, yolun ortasında kına yakıp oynadılar. Bunlar tam bir şehir magandası! Güya başlarını örtmüşler. Sallana sallana oynadılar.Başı açık olanlar da onlardan beterdi. Zıvanadan çıktılar. Bu kadar da vurdumduymazlık olmaz.



Gelelim cenaze evine... Ölen komşu yaşlı diye eşinin dışında kimsenin umurunda değildi. Dile kolay altmış yıllık eşini kaybetmişti. Acısına ortak olan, onu anlayan yoktu. Gelen yakınları da aktüel konuları konuşuyorlardı. Hizmet eden akrabaları spor kıyafeti defilesinde gibiydiler. Son derece rahat kıyafetler içinde idiler Eğilince göğüsleri ve bellerinin çukuru görünüyordu.


Efendim,bütün bu olanlardan utanç duydum.Sizin her zaman ifade buyurduğunuz gibi bizi dinimizden, dilimizden, geleneğimizden, kültürümüzden, mazimizden uzaklaştırıp kopara kopara bu hale getirdiler. Allah sonumuzu hayır eylesin.


Hürmetle nurlu, mübarek ellerinzden öperim.


--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Manolya Hanım,


Kıymetli yavrum, öyle çarpıcı iki örnek vermişsin ki hiçbir şey içinde bulunduğumuz kültürel çarpıklığı bu kadar güzel anlatamaz.


Değerli yavrum, işte çağdaş yaşamcıların zaferi. Bu pislik, bu rezillik... Bir milleti bütün manevi güzelliklerinden uzaklaştırırsanız olacağı budur. Bütün manevi değerler alt üst edilmiş. Bütün güzellikler ayaklar altında çiğnenmiş. Bu kepazeliklerin adı çağdaş yaşam olmuş. Alın çağdaş yaşamcılar, tepe tepe kullanın.


Değerli yavrum, bütün mesele bu kültürel anarşi içinde yine de dimdik durabilmek. Yine de manevi değerlerimizi, güzelliklerimizi koruyabilmek. Şu şöyle, bu böyle, tamam, iyi güzel. Gerek o kına gecesindeki şerefsizlikleri yapanlar gerek, ölü evindeki alçaklıkları yapanlar işte bugünkü çağdaş yaşamcılar. Ama bunlardan bize ne? Allah belasını versin çağdaş yaşamın. Biz ölüm bahasına da olsa onlar gibi olmayacağız. Biz son nefesimize kadar onurumuzu koruyacağız. Hepsi bu kadar.


Selam, sevgi ve saygı ile.



Sabri Tandoğan


Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]