Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : “Dal mısın, kırılan nedir içimde?”
Gönderen : Volkan İrken
Tarih : 1/20/2018 11:25:37 PM


.


Çok değerli Sabri Amcacığım,


İnşallah sağlık ve afiyettesinizdir. Kusura bakmayın uzun zamandır yazamadım ama sohbetlerinizi takip ediyor ve sitedeki elektronik postaları sürekli okuyorum. Papatyadan gelen mektubu okuyunca ben de bununla ilgili bir anımı paylaşmak istedim.



Panik atak nöbetini ben de yaşamıştım. ilk yaşadığımda çok şiddetliydi. Arkadaşım ve ağabeyim beni hastaneye götürdüler ve ben de öleceğimi, o anların son anım olduğunu düşünmüştüm. içimden demek ki bu dünyadaki ömrüm buraya kadarmış dedim ve kelimeyi şahadet getirmeye başladım. Sonradan bunun bir panik atak nöbeti olduğunu öğrendiğimde, ölümle burun buruna geldiğimi düşündüğüm bir anda bile Allah'ımın bana kelimeyi şahadet getirmeyi hatırlattığından dolayı defalarca şükrettim. Doktorlar bu rahatsızlığın uzun süreli bir tedavi gerektirdiğini söylüyorlar. Ama ben hastalğın panik atak olduğunu öğrendiğim andan itibaren bir daha rahatsızlanmadım.


Yengemin bir arkadaşının eşi de panik atak nöbetlerinden sonra namaz kılmaya başlamış ve artık hastalıktan hiçbir eser görülmemiş. Ben bu tür hastalıkların bir uyarı ve bazı güzellikler için bir vesile olduğunu düşünüyorum.


Saygıların ve Sevgilerin en içtenini sunuyorum.


Sağlıcakla kalın Sabri Amcacığım.


Volkan


--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Volkan İrken,


Kıymetli yavrum, ben, bahsettiğin cinsten bir hastalık olduğuna inanmıyorum. Bana göre bazı doktorların fantezileri. Duyan, düşünen, hisseden bazı kimseler çok sevdikleri bazı insanların yanlış davranışları, duyarsızlıkları karşısında bazen çok üzülüyorlar. Kahroluyorlar. O anda duygularını, acılarını kimselere anlatamıyorlar. Tutmuşuz biz bunun adını panik atak koymuşuz. İnananlara mübarek olsun. Ben de dün bir olaya o kadar çok üzüldüm ki bahsettiğin halleri ben de yaşadım. Ama bunun geçici olduğuna inandım. Sadece Nurettin Özdemir’in mısraını okudum:


“Dal mısın, kırılan nedir içimde?”


Değerli yavrum, lütfen bugünkü tıbbın esiri olmayalım. Elbet güzel günler de gelecek. Bütün güzellikleriyle açan çiçekler bizim olacak. Yıldızların güzelliği, bulutların ihtişamı bizim olacak. Allah’ın, Peygamberin, meleklerin yardımları bizimle beraber olacak.


Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan
Onun ve Hak'ka Göçen Ailesinin Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]