Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Sevgi, başka ne olabilir ki?
Gönderen : Nedret Munzur
Tarih : 2/9/2018 2:55:46 PM


.




Efendim,


Allah sizden razi olsun. Ben de nacizane fakir;duygularimi size söyle dökmek isterim:


Hikmetli dünya ibretli dünya


Ahkami hos, zilletli dünya


Dervis olana coskulu


Aski bulana bos,


Hayretli dünya





Ah efendim su kücük gönlüme dökülenlerdi bunlar ve sizinle paylasmak istedim sevgiler saygilar





Nedret Munzur





--------------------------------------------------------------------------------





Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :





Sayın Nedret Munzur,








Efendim, nice zamandır gözlerimiz yollarda, gelişinizi bekliyorduk. Mailiniz bize az da olsa hasret gidermeye yetti. Gönderdiğiniz şiir hayatın özünü, varoluşun amacını, adına hayat denilen şu toz duman, hay huy içinde nasıl yaşamamız gerektiğini bize ne güzel anlatıyor. Evet, adına ömür dediğimiz şu yolculukta hedefinden şaşmadan, varoluşunun nedenini unutmadan, tertemiz, pırıl pırıl yaşayıp iman içinde, aşk içinde hayata veda edenlere ne mutlu. Allah bizlere de, bütün insan kardeşlerimize de bunu nasib eder inşallah. Yunus ne güzel söylüyor:





“Ben gelmedim dava için





Benim işim sevi işi





Dostun evi gönüllerdir





Gönüller yapmaya geldim.”





Evet, biz bu dünyaya sadece sevmek ve sevilmek için geldik. Gerisi hikaye. Bütün mesele herşeye rağmen tertemiz yaşayıp, tertemiz kalabilmekte. Kimseleri kırmadan, incitmeden, gücendirmeden, ah almadan, haram yemeden, harama bakmadan, haram kelam etmeden ömür sermayesini şadırvanlarda kanat çırpan güvercinler gibi saf, tertemiz yaşayabilmekte, değerlendirebilmekte. Bunu yapabilenler ne güzel, ne mübarek insanlardır. Evet, şu hayat yolunda nice olaylar yaşıyor, nelerle karşılaşıyoruz. Bunlar dün olmuş, bugün olmakta, yarın da olmakta devam edecek. Evet, bu dünya bir sınavlar dünyası, biz bu dünyaya yiyelim içelim, gezelim tozalım, günlerimizi lay lay lomla geçirelim diye gelmedik. Hepimiz ayrı ayrı sınavlar içindeyiz. Ve hepimiz o dar kapıdan geçmeye mecburuz. İş, bunu yüzünün akıyla yapabilmekte. Ve daha bu dünyanın sınavları, güçlükleri içinde, zorlukları içinde yüzünün akıyla adına sevgi denilen sonsuzluğu kucaklayabilmekte. Bunu yapabilenler ne güzel insanlardır. Gördükleri sevgisizliklere, saygısızlıklara, kabalıklara aldırış etmeden vardır bir hikmeti, vardır bir sebebi deyip insanıyla, hayvanıyla, bitkisiyle, eşya ve cemadatıyla bütün evreni Muhammedi bir aşkla kucaklayabilenler ne güzel insanlardır. Allah bunu cümlemize nasib etsin. Bizler de hayata veda etme zamanı geldiği zaman “Ey hayat, senin getirdiğin güzelliklerle yaşadım, ekmeğini yedim, suyunu içtim, insanlarını sevdim. Onlar tarafından sevildim. Şimdi farklı bir boyutta bir yolculuğa çıkıyorum. Bütün bu güzellikler için sana sonsuz teşekkürler, elveda hayat” diyebilenlerden oluruz inşallah.





“Sevginle gireceğim toprağa





Sevginle çıkacağım topraktan”





Son nefesinde





“Yıkanlar hatır-ı naşadımı, şad olsun,





Bana namurad olsun diyenler bermurad olsun.”





diyenlerden olalım inşallah. Size ve kıymetli oğlunuza sevgiler, saygılar.










Sabri Tandoğan





Onun ve Hakk'a Göçen Ailesinin Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]