Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Güzel sözler hayatı aydınlatan birer ışıktır.
Gönderen : Manolya
Tarih : 2/11/2018 9:56:19 AM


.


Müsaadenizle sizin nadide inciler saçan,mana deryası sohbetlerinizden bir demet sunmak istiyorum:


Münakaşa aptallıktır. . Zaman kaybından başka bir şey değildir. Sinir isitemimizi bozar, neşemizi kaçırır, huzurumuzu yok eder.


Hayat hiçbir plana sığmaz. Yaşamın hüneri her yeni günün güzelliğini görmektir.Kendi kendileriyle dolu olanlarda başkalarına yer yoktur.


Hayat şahsi bir maceradır.Kederlerinin üstüne çıkamayan insanlar bir süre sonra altında ezilir kalırlar. İnsan hayatı her gün yeni baştan fethetmelidir.


Sevilmeyen insan kendini ispatlayamaz. Huzur ancak huzurda olmakla, Allah la beraber olmakla mümkündür. İnsanın en büyük başarısı kararlı olmasındadır. Bazı ızdırapları noksanlıklarımızı tamamlamak için çekeriz. Bir insanın kemali, yanlışını kabul ve sonra düzeltmekle ölçülür.


Herkesin yapacağı bir şeyler vardır, ama herkesin. Kim için, bütün insanlar için.Asil vakur görünmenin bile değeri vardır. Bir ibadettir.


İnsanları huzura, mutluluğa, helake götüren de küçük şeylerdir.Kimde ne olduğu belli değil. Bazı insanlar öyle bir dua alırlar ki velayet makamına yükselirler.


Namaz ilahi bir aşktır. Sevginin, saygının yüce yaratana sunuluşudur. Secde makamı insanın en güzel olduğu makamdır. İki namaz arasını aşkla yaşayalım.Buna namaz-ı daimun deniliyor. Her an namazda olmak.Bütün mesele her an aşkı yaşamak. Namaz-ı daimunu yaşamadan gerçek namazı kılamayız. Dürüst olmadan aşk namazı kılamayız.


Herşeyini düzgün yap. Cennet de, cehennem de bu dünyada kazanılır. Bütün mesele aşkla, ihlasla yapabilmek.Ben ona küsüm, buna dargınım diyerek hiçbir yere varılmıyor.


Peygamber Efendimizin en çok emir buyurduğu husus istişare edin diyor, danışın.Herkes herşeyi bildiğini sanıyor. Her alanda geriyiz. Türkiye de istişare unutuldu.


İnsan kelimesi ünsiyet kökünden gelir. Ünsiyet, yakınlık, dostluk, birarada olma, kaynaşma, bir güzelliğ paylaşma demektir. Bireysel yaşayanlar insanlıktan uzaklaşıyorlar.


Suratından şer akandan alışveriş yapmayın. Manevi tesir ister istemez çevreye yayılıyor. Bulunduğunuz yere mutluluk götürmelisiniz.İmanın ölçüsü budur. Bulunduğunuz yerde hasta iyileşmeli, derdi olan derdini unutmalı.


İlle yaşamak diye birşey yok. Ya şu hayatı şerefli bir şekilde yaşayalım, ya da şerefli bir şekilde ölelim. Kuran da cennet de vardır,cehennem de.Şunu şunu yaparsan cennete,şunu şunu yaparsan cehenneme gidersin deniyor.Elimizden geleni yapacağız.Olmuyorsa kader diyeceğiz.


Gerçek din aşktır. Aşkta münakaşa olmaz. Din de bir aşktır.Dinde münakaşa yoktur. Aşkta iki şey olmaz:İtiraz ve şüphe.Bizim yolumuz aşk yolu.Aşkta tereddüt olmaz.


Sadece okulda okuyan cahil kalır. Hiçbir şeyi sonraya bırakmayalım.Herkes herşeyi duyamıyor ve göremiyor.


Bir insan herşeyi bilemez. Ben bilirim dediğimiz müddetçe başarılı olamayız. İstişare edeceğimiz insan emin olmalıdır. Bunu yapmadığımız sürece başarılı olamayız.


Hedef çok önemli bir konu.Niyet hedeftir.Hedef olmadan bir şey olmaz.Allah ın, Peygamberin yolunda yürümeyi hedef almak. Ölçü Allah ın ve Peygamberin istediği gibi olmalı.


Allah ın ruhundan üflemesi en büyük sırdır. Bizim asıl yönümüz ruhumuzdur. Beden ve et değildir. Kalbimizde ilahi bir emanet taşıyoruz.Biz bu dünyaya aslımızı bilmeye, bulmaya, mana aleminde bir varlık olmaya geldik.


En büyük ibadet insanları sevmek ve elimizden geldiği kadar hizmet etmektir. Hiçbir kalbe kapısı kırılarak girilmez. Edep, saygı, sevgi, zerafet, arkadaş, dost, insan hayatında önemlidir. İnsan dostları kadar vardır. Herkesle dost olunmaz. Allahla Peygamberle dost olanla dost olunur.Kendine dost olmayan başkasına da dost olmaz.


“Elhamdülillahi Rabbil alemin”. Bu ayeti çok düşünün.Biz hamd içinde yaşamadıkça mesut, bahtiyar, huzurlu olamayız. Şükredebildiğimiz için şükredelim.Dua ederken manevi alemle irtibat kuruyoruz. Ellerimizin içine nur yağıyor.



Efendim, huzurunuzdan saygıyla ayrılıyorum. Allah a emanet olunuz.


--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Manolya Hanım,


Kıymetli yavrum, sohbette tuttuğunuz notları zevkle okuduk. Ellerinize sağlık. Allah, iki dünyanızı cennet etsin, feyzinizi artırsın.


Selam, sevgi ve saygı ile.



Sabri Tandoğan
Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]