Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Zaman, insanları değiştirmiş olabilir.
Gönderen : Sabri Babadan
Tarih : 2/14/2018 3:10:00 AM


.


ZAMAN İNSANLARI DEĞİŞTİRMİŞ OLABİLİR...
"Uzun süre görüşmediğin bir kimse ile karşılaştığında onunla eski günlerdeki gibi konuşmaya başlama, geçen süre içinde onun değişmiş olabileceğini unutma.


Hukuk fakültesinde havai bir arkadaşımız vardı, lakabı Sosyete Tevfik idi. Mezun olduktan sonra onu epey bir süre hiç görmedim. Bir gün Hacı Bayram'da bir kitapçıya girmiştim. Baktım, içerde bir zat oturuyor. Çok dikkatli bir şekilde bana bakıyor. Biraz sonra "Sabri" dedi, "beni tanımadın mı?" Baktım, hatırlayamadım. Adam böyle sakalı nerdeyse kucağına kadar uzamış..yüzü de bana aşina gelmedi. Benim tanımadığımı görünce "Yahu," dedi "nasıl hatırlamazsın, ben Hukuk Fakültesinden Sosyete Tevfik!"



Sosyete Tevfik, okulda sürekli sevgili değiştiren, daldan dala konan uçarı biriydi. Şimdi karşımda oturan adamın ise onunla alakası yoktu.


Hayretimi anladı, "Haklısın Sabri Bey" dedi, "çok değiştim. Hacca gittim, artık inançlarımı yaşamaya gayret ediyorum. Eski günler çok geride kaldı."


Bu örnekte olduğu gibi siz siz olun uzun zaman görüşmediğiniz birine ben bu kimseyi önceden tanıyorum, o şöyle biriydi diye hemen ona açılmayın, onu dinleyin, anlamaya çalışın... "



Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Onun ve Hakk'a Göçen Ailesinin Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]