Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Genel formüllerle hayatta yaşanamaz.
Gönderen : Cansu Uyar
Tarih : 2/15/2018 2:31:52 PM


.



Çok Sevgili ve Kıymetli Büyüğüm Sabri Amcacığım,





Bu hayatta her zaman her yerde insan ilişkileri var ve biz bu ilişkileri en iyi şekilde götürmek zorundayız. Benim aklımın takıldığı çok önemli bir soru var. Ben bazen insanları kırmamak için onlara hayır diyemiyorum, sanki bana kırılacaklar ya da bencil gibi düşünecekler diye çoğu zaman "hayır" yerine "evet" kelimesini kullanıyorum ve bazen benden istenilen ricaları yapacak zamanım olmasa da yerine getirmeye çalışıyorum. Böylece ben de sıkılyorum bazen ama insanları mutlu ettiğimi görünce mutlu oluyorum. Sizce bunun sınırı nedir? İnsan ne zaman buna dur demeli ve ne zaman böyle devam etmelidir?





Ellerinizden öpüyorum Sabri Amcacığım. Sevgi, Saygı ve Hürmetlerimle.





--------------------------------------------------------------------------------





Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Cansu Hanım,





Kıymetli yavrum, böyle uluorta genel yargılarla yaşayamayız. Herkese evet demekle, herkese hayır demek aynı hataya düşmek olur. Önemli olan doğruları yaşamak, doğru bir hayatı izlemektir. Öyle teklifler gelir ki hem de en kuvvetli tondan hayır diye bağırmak lazımdır. Bizi sigaraya, içkiye, kumara, uyuşturucuya veya fuhşa davet eden birine evet mi diyeceğiz? Derhal en sert bir şekilde ona hayır demek asgari insanlık vazifesidir. Bizi seven, ona yalakalık ettiğimiz için sevecekse lanet olsun öyle arkadaşlığa. Biz, soytarı değiliz. Kendimizi herkese sevdirmek zorunda değiliz.





Olay bu yavrum. Yerine göre evet, yerine göre hayır. Hayatı böyle yaşamak gerekir. Selam, sevgi ve saygı ile.










Sabri Tandoğan


Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]