Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : “Gülmezse yüzün, bahçelerin kalbi kan ağlar”.
Gönderen : Suna Acıöz
Tarih : 2/15/2018 2:38:25 PM


.





Efendim,





Size kücük bir izlenimden bahsedebilir miyim?





Bizim burdaki bir eczanede calisan bayan, kendisi sanirim Fransiz. Sormadim, ama aksanindan belli.





Ilk tanistigimizda davranisi sadece bu defaya mahsus galiba dedim. Hanimefendi öyle güler yüzlü öyle güler yüzlü ki, gözleri gülümsemekten japon gözleri gibi inceliyor.





Yüzünde hep tebessüm var, kendisine ilaclarla ilgili soru yöneltenlere ayrintili, güzel, yine tebessümle yanitlar veriyor.





Bakiyorum, bütün gün ayni, degismeyen cizgisi ile hizmet veriyor. Allahim diyorum, karsiliksiz bir tebessüm bile göstermeyen insanliktan böyle münevver bir hanim nasil cikmis? Sanki ilac almaya gelenleri tedavisi orada, o sima ile basliyor.





Dikkat ediyorum, eger biryerde bir isimizi halledeceksek, ordakilere gülücükler sacariz. Yok isimiz yoksa ordakilerle, musmula gibi bir suratla otururuz. Tabii genelleme yapmak dogru degil, ama insallah her ortamda temiz , nezih insanlar oldugu gibi, bizlerde bir ortama girince bahar gelmis havasi veririz.





Ben bazen sevdigim insanlari düsününce bile icim sevincle, mutlulukla doluyor.





Ne mutlu bana diyorum, ne sansli bir kulum ki Mevlam bana en sevdigi kullarindan seslenmis ve sesleniyor.





Bazi olaylar insana anlasilmaz, inanilmaz geliyor. Bundan 2,5 senen evvel cok severek calistigim yerden bazi sebeplerden dolayi ayrildigimda, maddi olarak sinirlandik ister istemez. Bütcemiz daraldi, ancak bunun aksi tarafinda tasavvufla tanismama vesile olan kitaplarla tanistim. Büyüklerimizden ne kadar muhtesem kitaplar okumak nasip oldu.





Rana annenin Günlügü bana ne kadar güzel davranislar kazandirdi. Yillardir göremedigim güzelliklere yogunlastim. Bilmem heyecanimi , mutlulugumu ifade edebildimmi?





Insallah nefes alip verdigimiz sürece güzelliklerin her daim farkinda oluruz. Cenabi Allah yolundan ayirmasin, sevdikleri ile beraber kilsin insallah.





Birde siteye katilan tüm gönül dostlarina güzellikler temenni ederim, her yazdiklari ve sizin yanitlariniz ayri güzel.





Hürmetlerimle





Kızınız Suna





--------------------------------------------------------------------------------





Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :





Sayın Suna Hanım,





Kıymetli yavrum, eczanede çalışan Fransız hanımın yüzündeki tebessüm ne kadar önemli. Bugün dünyanın her tarafında insanlar mütebessim bir yüzün özlemi içindeler. Bir gün Ankara’ya gel, seninle bir saat Kızılay’da, bir saat Tunalı Hilmi’de dolaşalım, bak bakalım yüzü gülen bir kişi görecek misin? Yumruklar sıkılmış, dişler kenetlenmiş, insanlar harbe gidiyor gibi. Ne oluyoruz sanki. Birbirimize sevgiyle, saygıyla yaklaşsak, içimizin en güzel duygularıyla birbirimiz için hayır dua etsek, ne kaybederiz ki? Bugün ne yazık ki insanların pek çoğu niçin yaşadığını, dünyaya niçin gönderildiğini bilmiyor. Hepimiz birşeylere kafamızı takmışız, ömrümüzü heba ediyoruz. Bizim mutsuzluğumuz nice insanları da mutsuz ediyor. Bunu bir bilebilsek, bir farkında olabilsek... Faruk Nafiz Çamlıbel, bir şiirinde şöyle diyordu:










“Gülmezse yüzün, bahçelerin kalbi kan ağlar





Güllerle dolar görse gülerken seni dağlar”










O zaman yavrum, başkalarının yapamadığını biz yapalım. Yolda yürürken, alış, veriş yaparken, insanlarla konuşurken hep mütebessim olalım. İçimizdeki sevgiyi insan kardeşlerimizle paylaşalım.





Selam, sevgi ve saygı ile.










Sabri Tandoğan


Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]