Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : “Ve bir an yaşıyorum, bütün bir ömre bedel.”
Gönderen : "Gönül Dostu"
Tarih : 2/15/2018 2:43:19 PM


.







SABRİ BABA'NIN ÇARŞAMBA SOHBETLERİNDEN





"Allah nasip ederse, her şey olur. Bizim istemememiz gerekir. Allah, benim evlenmemi nasip ettiyse, karşıma bir eş çıkartır.





Hz. İsa'da evlenmedi... Bazen de evlenmemekte fayda vardır. Kimi insan da, terfi etmedim diye karalar bağlar. Ben katip olarak girdiysem bir işyerine, işimi en iyi şekilde yapıcağım. Herkese saygılı olacağım. Arkadaşlarımla güzel geçineceğim. İmkanlarıma göre tertemiz giyineceğim... Üstlerime yağcılık yapıp da, odacılara karşı kaba, çirkin hitaplarda bulunmak çok çirkin bir davranış. . Efendi insan herkese karşı saygılıdır. Nasipte varsa, terfi de ederiz. Evleniriz de, ev sahibi de oluruz... Nasipte yoksa, can sağlığı...”










“Lütfen şu şikayeti bırakalım. Yan, ama tütme... Yanıyorsak, yanalım. Ama şikayet etmeyelim."





"İslam'da münakaşa yoktur. "










"Aşık insan, Allah'a aşkla bağlı insan, rızkı için endişe etmez. Ya yarın aç kalırsam, ya yarın dolar yükselirse, ya şöyle olursa, ya böyle olursa demek inançsızlığın göstergesidir. "










"Her gün daha iyiye gitmek için, Hz. insan olabilmek için, mücadele edeceğiz. Her şey öyle... Çaba ister, sabır ister. Elektriği bulmak için Edison 200 000 deney yaptı. Sabır olmadan bu olur mu? Ama o, insanlara faydalı olacağım... Benim ışığım altında hastahanelerde ameliyatlar yapılacak... Üniversitelerde öğrenciler okuyacak... diye düşüne, düşüne 200.000 deney yapmış. Ya bulamasaydın... diye sormuşlar... O zaman yine denemeye devam ederdim. 300.000 deney daha yapardım. demiş... Bunu, yani sabrı, yıpranma diye düşünmeyin. Peygamberimiz s.a.v. "Allah'a kasem ederim ki benim kadar kimse sıkıntı çekmedi, ızdırap çekmedi. " buyuruyorlar. Yıprandı mı? Hayır... Allah yolunda mücadele etti. . "










"Ne ile meşgulsen, bütün detaylarıyla, nüanslarıyla o işe sarıldığında, Allah ile birlikte olacaksın. "










"Sükutla da bazen kelam söylenir. Bir insan, hiç ağzını açmadan, bir topluluk içinde, o kadar zarif, kibar, asil bir şekilde oturur... O kadar zarif, kibar, incelikle dinleyebilir ki... Aradan 20 yıl 30 yıl geçer, o toplantıda bulunan herkes unutulur... O toplantıda söylenen bütün sözler unutulur. . Ama o insanın edebi, zarafeti, inceliği ebediyen unutulmaz. En kudretli kelam, sükuttur... Ama öyle heyheyleri üstünde bir sükut değil ... Kelam'da sihirli bir güç var. Kelam çok tehlikeli... Yunus, der ki










"Söz ola kese savaşı;





Söz ola kestire başı;





Söz ola ağulu aşı,





Yağ ile bal ide bir söz...”










Bütün mesele, kelamın inceliğine ulaşana dek sükut etmek... Tasavvufta bir kural var. Derler ki, “Söylenen söz, vücut bulur”. Biz nefisle dolu iken konuşursak, bu sadece insanları birbirinden uzaklaştırıyor. Kelamın gücünü elde etmeden mütemadiyen konuşmak, hem insanı yıpratır, hem karşı tarafı uzaklaştırır. "





SABRİ TANDOĞAN















SAYGILARIMLA... . Gönül Dostu





--------------------------------------------------------------------------------





Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :





Sayın “Gönül Dostu”,





Kıymetli yavrum, bazan öyle durumlarla karşılaşıyoruz ki kupkuru bir teşekkür duygularımız ifadeye yetmiyor. Şimdi ben o ruh halini yaşıyorum. Aklıma Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın o inanılmaz güzellikteki mısraı geliyor










“Ve bir an yaşıyorum, bütün bir ömre bedel.”










Değerli yavrum, tekrar tekrar teşekkür ediyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.










Sabri Tandoğan


Onun ve Hakk'a Göçen Ailesinin Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]