Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Allah’ın emri karşısında abuk sabuk konuşmak halt etmekten başka nedir?
Gönderen : Banu
Tarih : 2/18/2018 2:45:54 PM


.


Sayin Sabri hocam


Nefisle ilgili verdiginiz degerli bilgileriniz icin cok tesekkür ederim. Sevgili hocam, müsade ederseniz tesettür, basörtüsü ve örtünme hakkinda ki görüslerinizi ögrenebilirmiyim? Basörtüsü hakkinda özellikle ülkemizde bir sürü yaziliyor-konusuluyor-söyleniyor. Kur'an da Nur suresinde kesin olarak bas örtüsünün emir oldugunu belirten cok din adami var. Bu konunun icinden cikilamiyacak hale getirildigini görüyoruz. Bunun HÂKIKÂTINI Sizin gibi aydin bir HAK DOSTUNDAN ögrenmenin en dogrusu oldugunu düsündüm.



Ben gecen sene Umreye gidip geldikten sonra cevremde bazi konusmalar duydum. Hacca gidilirse dönüste bayanlarin mutlaka baslarini örtmesi gerektigi konusuluyordu. Hatta bu yüzden gitmekten vazgecip, yaslaninca gideriz diyen hanimlarin bu düsüncesi beni cok sasirtti. Yani imkâni var, gitmekte istiyor ama döndügünde basini örtmek zorunlulugundan gitmiyor, veya erteliyor. Bunu bana da soranlar da oldu(Yani sende Hacca gidersen basini kapatacaksin, biliyormusun tarzinda bir imâyla ). Siz bu konu hakkinda ne dersiniz efendim?


Degerli Hocam, mâlumunuz; Hâkikâtta SEKIL degil MÂNÂ (güzel ahlâk)önemlidir. Bunun bilincide ve farkindayim ama o kadar cok bu görüsleri benimseyen kisiler varki sasirip kaliyorum. Cevrenin bu tarz düsünceleri karsisinda insanin nasil davranmasi ve ne yapmasi gerekir?


Sevgi, saygi ve hürmetlerimle


--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan'ın cevaben yazdıkları :


Sayın Banu Hanım,


Kıymetli yavrum, ortada tereddüt edilecek hiçbir şey yok ki. Allah’ın emri karşısında abuk sabuk konuşmak halt etmekten başka nedir? Evet, İslam’da tesettür emri vardır. İnanan insanlar şartlar müsaitse bu emri yerine getirirler. Getiremezlerse (ki öyle durumlar oluyor) o zaman yapamadıkları için tövbe ederler. Mesele Hacdan veya Umreden geldikten sonra da böyledir. Biz ne diye tereddüt ediyoruz anlamıyorum.


Selam, sevgi ve saygı ile.



Sabri Tandoğan


Onun ve Hakk'a Göçen Ailesinin Aziz Ruhlarına Fatihalarla.


 

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]