Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : "İki günü birbirine eşit olan ziyandadır”. Hadis-i Şerif.
Gönderen : "Gönül Yolcusu"
Tarih : 2/20/2018 12:26:46 PM


.


Saygıdeğer büyüğüm hayatıma kattıgınız değer ve anlam için binlerce teşekkürler



Size iki sualim olacaktı. Birincisi desen çalışmalarının görme dikkat ve farketme yeteneğini arttırdığından bahsetmişsiniz Desen çalışması hakkında biraz bilgi verir misiniz nasıl çalışmaya başlamalıyım. Resim sanatına bu kadar uzak olmamı ve cahilliğimi mahzur görün lütfen.


İkincisi teslimiyet elimizden geleni yaptıktan sonra olacaklara razı olmak ama ben elimden geleni yaptığımdan emin olamıyorum. Sanki daha fazlasını yapabilirmişim gibi geliyor. Bu ince çizgiyi ayırtedebilmem için yardımcı olabilir misiniz.


Selam sevgi saygılarımla



--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın “Gönül Yolcusu”,


1-Kıymetli yavrum, çevremizde gördüğümüz her şey çok önemlidir. Bu bir meyve, bir ağaç, bir çiçek, bir fincan, bir kalem, bir çaydanlık, bir sandalye, bir giysi olabilir. Önemli olan o modeli çizgiyle önümüzdeki, deftere, kağıda çizebilmektir. Bu çalışmalar çoğaldıkça desen gücümüz artar. Öyle ressamlar var ki bir ek çizgiyle önündeki modeli aynen, önündeki tuale geçirebiliyor. Sen de en basitlerden başla. Bu bir kibrit kutusu, bir su bardağı olabilir. Onu yavaş yavaş ilerlet. Hiç merak etme bir gün sen de usta bir ressam olabilirsin. Başarılı olacağına inanıyorum.



2-Kıymetli yavrum, Yunus Emre bir şiirinde



“Kadir Mevlam muradıma ermezsem


Hayıf bana, yazık bana, vah bana”



Der.en çalışkan talebe bile imtihana girerken ya yapamazsam diye bir heyecan içindedir. Hayat böyle yavrum. Hangi konuyu ele alırsak bu durumu görürüz. Senin de böyle bir duyguya kapılman çok doğal. Vaktiyle o duyguları ben de yaşadım. Şimdi hiç oralı olmuyorum. “Her oluş kendi içinde bir tanedir.” Diyorum ve bunu hiç mesele yapmıyorum. Önemli olan son nefsimize kadar yaşadığımız sürece daha iyiye, daha güzele, daha mükemmele gitmeye çalışmak. Hepsi bundan ibaret. Biz beş dakika sonrasında bile beş dakika öncesine nispetle daha iyi, daha güzel, daha mükemmel olmak durumundayız. Olaya böyle baktığımız zaman hiç mesele kalmıyor.


Sevgili yavrum, ne demek istediğimi anlıyorsun. Peygamberimiz “İki günü birbirine eşit olan ziyandadır” buyuruyor. Hepsi bundan ibaret.



“Yürü, bu yol şeref, zafer yolu


Karşında bekliyor seni tanyeri


Yürü, atıl, devir karanlığı


Durma yürü, haydi ileri”



Selam, sevgi ve saygı ile.



Sabri Tandoğan


Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]