Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : “Aşk imiş her ne var alemde, ilim bir kıyl-ü kayl imiş ancak”.
Gönderen : "Sevgi Öğrencisi"
Tarih : 3/13/2018 7:03:07 AM


.


Değerli ve sevgili büyüğümüz ve gönül dostları,




İnsanlar hayatın anlamını hep akılla anlamaya çalışmışlardır. Bir zamanlar ciltler dolusu felsefe kitabı deviren bu satırların yazarı da buna dahildir. Fakat hiç kimse hayatın anlamını çözememiştir. Hayatın sonsuzluğu yanında bizim aklımız küçük bir terazidir. Ziya Paşa'nın dediği gibi; İdrak-i meali bu küçük akla gerekmez. Zira bu terazi bu kadar sıkleti çekmez.



Ne kadar çok şey bilirsek bilelim, sevgi olmadan hayat bize anlamsız gelir.Bu sadece karşı cinse duyulan sevgi değildir. Sevgiyi sadece karşı cinsle veya kendi ailesi ile sınırlandıranlar aslında yine bir tür yalnızlık içinde yaşamaktadırlar. Gerçek sevgi tüm insanları, doğayı, bütün kainatı kucaklayan bir sevgidir. En önemlisi Allah'ı sevmektir. Yaratan her şeyi sevgisinden yaratmıştır. Fakat yaratılan özünden uzaklaştıkca kavgalar, savaşlar, nefretler hayatın içine kök salmıştır.



Kafamızı gereksiz bilgilerle doldurmak yerine sevmesini öğrenelim. Öğrenmemiz gereken en önemli şey sevgidir, bu hayata sevmeyi öğrenmeye geldik. Bu ömür boyu sürecek bir derstir. İlkokula başlayan öğrenciler gibi kalbimizde bir defter tutalım. Çünkü çoğumuz ne yazık ki sevmenin daha alfabesindeyiz. Bu deftere o gün sevgi adına ne öğrendik, ne yaşadık bunları yazalım. Hatalarımız,eksiklerimiz neler, onları gözden geçirelim. Her gün kendimize soralım, bugün kaç insan için sevgi ve merhamet hisleri hissetim, kaç insan için dua ettim, kaç insan için bir şeyler yaptım.



Bu yolda hepimizin öğreneceği daha çok şey var. Sevmeyen asla hayatı anlamamıştır, boşuna yaşamıştır.



Sevgi öğrencisi



--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın “Sevgi Öğrencisi”,


Kıymetli yavrum, sevginin anlamını ve evrenselliğini ne güzel belirtmişsin. Günümüzde sevgi diye ileri sürülenlerin çoğunun sevgiyle uzaktan yakından bir ilgisi yok. Birçok insan küçüklüğünden beri şarkılarda, türkülerde, sinemalarda, tiyatrolarda bu kadar ismi geçen sevgi sözcüğünü duymasa yaşadığı hayatın sonunda sevgiden haberi bile olmayacak. Başlangıçta sevgi belki bir insanla başlayabilir. Ama önemli olan varolduğumuz sürece bu sevginin sınırlarını büyütmek ve onu bütün kainatı kucaklayacak bir hale getirmektir. O zaman bu insana sevgi duyulur, saygı duyulur, hayranlık duyulur. Allah bu büyük, bu asil, bu yüce, bu temiz sevgiyi cümlemize nasibetsin.


Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]