Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : “Seni deli eden şey, yine sendedir sende”-Yunus Emre.
Gönderen : "Haykırış"
Tarih : 3/18/2018 3:02:48 AM


.


Merhaba Sabri amca,


Benim için önemli bir sorunumu sizinle paylaşmak istiyorum Ben topluluk önünde konuşurken çok heyecanlanıyorum. Normal zamanda karşımdaki insanla rahatça konuşuyorum ama bir kalabalığın önüne çıkınca çok heyecanlanıyorum onların yüzüne bakamıyorum ve anlatmak istediğimi hızlı bir şekilde söylüyorum. Ben yakında öğretmen olacam bu topluluk önündekimi heyecanımı nasıl yenecem bilemiyorum. Staja gidiyorum konu anlatıyorum ama çok hızlı bir şekilde anlatıyorum derste hemen bitiyor. Öğrenciler bana soru soruncada sanki ben o soruyu yapamayacakmışım gibi geliyor sorunun cevabını vermem bile telaşlı oluyor. Normal zamanda gelse o soru bana rahat bir şekilde cevaplarım. Kendi durumumu size anlattım umarım bana yardımcı olursunuz.



--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın “Haykırış”,


Kıymetli yavrum, sen bir topluluk önünde konuşurken şunu düşün: O topluluğu meydana getiren kimseler de aynı tedirginlikler içinde. Bu nedenle onların karşısında heyecanlanmak için ortada hiçbir sebep yok ki. Ha bir kişiyle konuşmuşuz, ha bizim gibi olan elli kişiyle, yüz kişiyle konuşmuşuz, ne farkeder? Bizi heyecana götüren yine kendi kafamızdaki önyargılar. Ya bir hata yaparsam, ya beni dinlemezlerse, ya beni beğenmezlerse... Boşver be yavrum, isteyen beğenir, isteyen beğenmez. Hiç oralı olma. Ne diyeceksen güzelce, rahatça söyle. Zaten bir tecrübeden sonra gerisi kendiliğinden gelir. önemli olan inandığımız doğruları Allah rızası için dolandırmadan, Kur’ani bir üslupla anlatmak. Allah, Hz. Musa’yı firavunu Hak’ka davetle görevlendirir. Sonunda Buyurur: “Ya Musa, firavunla konuşurken yumuşak ve tatlı söyle.”


Değerli yavrum, bizim için önemli olan burası. Bırakalım dileyen dilediği gibi düşünsün. Bize ne? Yunus Emre bir şiirinde:



“Seni deli eden şey, yine sendedir sende”



diyor. Önemli olan burası yavrum.


Başarılar diliyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.



Sabri Tandoğan


Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]