Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Üç Aylar Mesajı.
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 3/19/2018 6:27:02 AM


.



SABRİ BABA'DAN ÜÇ AYLAR MESAJI VE REÇETESİ.


Efendim, şükürler olsun “Üç Aylar”a yeniden kavuşmak nasip oldu. Her iyiliğe kat kat karşılık verileceği müjdelenen bu kutlu ayların bütün İslam Âlemine ve bütün insanlığa hayırlar ve bereketler getirmesini niyaz ediyorum.


Değerli Dostlar, bizler de bu mübarek zamanları bir fırsat bilerek günlük yaşantımızda bazı ezberlerimizi bozalım, köklü değişlikler yapma yoluna gidelim. Kendimize çeki düzen verelim. Hem şu geçici dünya hayatımızı, hem de sonsuz ahiret hayatımızı cennete çevirmeye bakalım. Affedelim, verelim, paylaşalım, sevelim, sevindirelim, Allah’a yaklaşmak için türlü bahaneler arayalım.


İnşallah bu müstesna zamanların rahmet ve bereketiyle bütün bu gayretlerimizin meyvesini en güzel şekilde almak, yenilenmiş, arınmış, adeta yeniden doğmuş gibi hayat yolculuğumuza devam edebilmek cümlemize nasip olur.


Selam, sevgi ve saygıların hiç bitmeyecek olanı ile…


Sabri Tandoğan


mübarek Üç AYLAR bereketiyle çok istifade edeceğimiz bazı hususlar


1. Evlerimizde bol bol Kur’an-ı Keriym ve Hadis-i Şerif okumak.


2. Ya hayır söyle, yahut sus Hadis-i Şerifini bu üç aylar içinde ölüm bahasına da olsa gerçekleştirmek.


3. Az yemek.


4. Az konuşmak.


5. Gıybetten ne bahasına olursa olsun uzak kalmak.


6. Hırsız da, uğursuz da, zinâkar da olsa hiç kimseyi eleştirmemek. Sadece kendi hata ve kusurlarını düşünüp Allah’tan af dilemek, tövbe etmek.


7. Onlar bizi hiç arayıp sormasalar da aklımıza gelen kimseleri arayıp sormak, en azından onlar için hayır dua etmek.


8. İmkân nispetinde tanıdık olsun olmasın çok selam vermek ve ilk selam veren olmak. Selam Allah rızası için verilir. “Ya selamımı almazsa…” diye endişe etmemek.


9. Önce bir genel af çıkarmak. Doğduğumuz andan itibaren şu ana kadar bizi kıran, inciten, üzen kim olursa olsun onların hepsini Allah rızası için affetmek. Dargın olduğumuz veya kırıp incittiğimiz kim varsa onlarla barışmanın yollarını her şekilde aramak.


10. Çevremizdeki yaşlı, kimsesiz, yoksul kimseleri, hastaları ve uzun süredir ziyaret etmediğimiz dostları ziyaret etmek, en azından telefonla hatırlarını sormak.


11. İbadetlerimizi daha düzenli, geciktirmeden, zamanında yapmak


12. Bol bol zikir yapıp, selavat okumak. Yolda yürürken, otururken, yürüyüşe çıkarken, misafir geldiği zaman, misafir gittiğimiz zaman kalbimizle zikir yapmak.


13. Otururken, kalkarken, konuşurken, yerken, içerken, misafir karşılarken, uğurlarken daima edepli, zarif olmaya çalışmak.


14. Sadaka vermek, iyilik yapmak, az çok demeden bir hayır işlemeye çalışmak.


15. Tatlı dilli, güler yüzlü olmak.


16. İmkan nispetinde güzel, faydalı kitaplar okumaya çalışmak.


17. Mümkün mertebe tasarruf terbiyesi içinde olmak, evdeki ekmek bitmeden ekmek almamak, dolaptaki yemek bitmeden yemek yapmamak, buzdolabına giren her gıda maddesini aklımızda tutmak, onların ekşimesine, bozulmasına imkân vermemek


18. Muhatabımız konuşurken onun sözünü kesmemek, ne anlatacaksak onu Peygamber Efendimiz gibi en kısa, en özlü şekilde anlatmak.


19. Resulullah Efendimizin bir tavsiyesi olarak hem sevdiklerimizle, hem de aramızda kırgınlık olan kimselerle hediyeleşerek dostluklarımızı güçlendirmek, kırgınlıkları ortadan kaldırmak için vesile yapmak.


20. Dostlarımızı Ramazan ayında olduğu gibi Receb ve Şaban aylarında da yemeğe davet etmek.


21. Devamlı abdestli bulunmaya gayret etmek.


Sabri Tandoğan
Onun ve Hakk'a Göçen Ailesinin Aziz Ruhlarına Fatihalarla...

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]