Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Üç ayları gerektiği şekilde yaşayabilenelere ne mutlu...
Gönderen : Suna Acıöz
Tarih : 3/19/2018 5:04:28 PM


.





Sevgili Babacigim,


Yaşadigimiz her günümüzü , her dakikamizi dikkatli , manali gecirmeyi bikmadan usanmadan, ve bizzat örnek olarak bizlere anlatmaktasiniz. Bununla birlikte yeni başlayan üç aylarin önemi nedir? Bu mübarek aylar Peygamberimiz tarafindan nasil anlatilmistir? Ve bu aylarda neler yapmali, nelere dikkat etmeliyiz?





Sevgi dolu Babacigim, ellerinizden öper, mübarek üc aylarinizi tebrik ederim. Huzurlu, saglikli aylar gecirmeyi cümle gönül dostlarina Rabbimden niyaz ederim.





Suna Aciöz





--------------------------------------------------------------------------------





Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :





Sayın Suna Hanım,





22.6.2009 tarihli mailinizi aldım.





Kıymetli yavrum Recep, Şaban ve Ramazan ayları bizi arıtır, temizler. Bizler şekli ibadetleri yapınca sadece borcumuzu ödüyoruz. Bunlar yetiyor mu? Yetmiyor. Çünkü onları gerektiği şekilde usulüyle, adabıyla, incelikle, hûşû ile, ürpererek yapamıyoruz. Günün hayı huyu, patırtısı gürültüsü, alacağı, vereceği bizim güzellikler alemine ulaşmamıza engel oluyor. Rabia Sultan, namaz kıldıktan sonra iki rekat da tövbe namazı kılarmış. “Allah’ım,” dermiş, “ben Senin huzuruna gereken edep, saygı ve huşu ile çıkamadım. Gerek rükularımda, gerek secdelerimde gereken hassasyeti gösteremedim. Allah'ım, beni affet, hatalarımı bağışla. Gerçek bir mümin ve gerçek bir Müslim gibi secdeye kapanmamı bana nasibeyle." dermiş. Bu nedenlerle yaşadığımız sürece kendimizi arıtmaya, temizlemeye elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. İşte üç aylar bunun için güzel bir vesiledir.





Üç aylar girdiğinde Peygamberimiz, “Allahım, Receb ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır" diye dua etmiş ve “Recep Allah'ın ayı, Şaban Benim ayım ve Ramazan ümmetimin ayıdır.” buyurmuştur.





Bu feyizli günlerde ibadetlerin yanısıra ünsiyete de önem verilmeli, inananlar, akrabalar arasında dostluk bağları güçlendirilmeli, anne ve babaların duaları alınmalı, çocuklar ve yoksul insanlar sevindirilmeli, bu ayların güzelliğini ve sevincini herkesin duymasına ve yaşamasına vesile olunmalıdır. Kin ve nefretlerden uzak kalınmalı, bütün dargınlıklara, kırgınlıklara son verilmelidir.





Değerli yavrum, özet olarak diyebiliriz ki üç aylar bizi arıtan, temizleyen, incelten, güzelleştiren en güzel zamanlardır üç ayların sonunda insan hazreti insan olmya doğru önemli bir adım atmış olur. bütün kinlerden, nefretlerden arınmış, daha iyiye, daha güzele daha mükemmele doğru yürümüş olur. Edep, saygı, tevazu hoşgörü, sabır, şükür, kanaaat bu insanda en güzel çiçeklerini açmaya başlar. Bütün mesele bu üç aylara gereken hassasiyeti göstermek, bütün imkanlarımızı kullanarak yücelmeye doğru gitmektir.










Selam, sevgi ve saygı ile.










Sabri Tandoğan





Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]