Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : "Seni deli eden şey yine sendedir sende"-Yunus Emre.
Gönderen : "Dertli"
Tarih : 3/21/2018 2:41:54 PM


.


Sayın Sabri Tandoğan; Baba diyeceğim Size evimiz çok huzursuz hep kavga hep kavga oysa annem ve babam, üvey kardeşim sizin sohbetlerinizi evde ki huzurun önemini dinleseler ama nerde? Kaç yıldır kpss yi verip kadrolu öğretmen olamadım kaç yıldır bekliyorum, aslında çalışkanım, öğrencim olacak çocukları da çok seviyorum, işim olacak mesleği en çok çocuklar için seçtim ama evin huzursuzluğu aklımı çalıştırmama engel oluyor geçen yıl çalışayım evde kalayım diye vekil öğretmenliğe başvurmadım. Bir yıl boyunca hazırlandım yine veremedim sınavı, bu yıl da hala vekil öğretmenlik çıkmadı. Zaten heyecanlıyım, üniversite sınavını da ilk senede kazanamamıştım, okulum evin huzursuzluğundan 7 yılda bitti. Ne olur Siz ve bu siteyi sizden gelenler köşesini okuyanlar dua etsin hakkımda hayırlı yere hakkımda hayırlıysa sınavı kazanayım atamam yapılsın. Geçen gün şükrü unuttuğumuzu yazmışsınız bilseniz nasıl sevecen ve bir bardak süt içmek, bir çizği film seyretmekten, parkta çocukları seyretmekten, kendime pazardan alınmış kumaştan bir etek dikmekten bile nasıl mutlu olurum ama huzursuz evimiz, parasızlık beni hayata küstürdü, sanki anahtarı kaybolmuş kilitli bir odada çaresiz kaldım, öyle ümidimi yitirdim, sınava bile bu sene için hala çalışacak takati, azmi kendimde bulamıyorum. Ne olur çok dertliyim anlatamam, yaşamak istemiyorum sanki.




--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın “Dertli”


Kıymetli yavrum, acaba şu toplum içinde mutlu olan, huzurlu olan, birbirini seven, sayan, birbiri için yüreği titreyen kaç aile var? Lütfen kendi kendini kandırma. Jean Paul Sartre, “Başkaları cehennemdir.” diyor. Sana ne başkalarından? Otur, sınavlarına hazırlan. Sen resmen kendi kendini kandırıyorsun. Bu huyundan vazgeç. Boşver başkalarını. Senin Allah’ın var, Peygamberin var, meleklerin var. Sana ne başkalarından?


Durum böyle yavrum. Biliyorum bu cevapta pek aradığını bulamayacaksın. Ama ne yapalım ki realite böyle.


Selam, sevgi ve saygı ile.



Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]