Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Samiha Ayverdi Hanımefendiyi rahmetle, dualarla anıyoruz.
Gönderen : Cahide
Tarih : 3/23/2018 8:25:38 AM


.


TÜRK KÜLTÜR VE EĞİTİMİNE BÜYÜK HİZMETLER VERMİŞ MERHUM SAMİHA AYVERDİ HANIMEFENDİ'Yİ HAKKA VUSLAT YILDÖNÜMÜNDE RAHMETLE, DUALARLA ANIYORUZ.

Sevgili Babacığım, Kıymetli Dostlarım;


Hepinizi hasret ve sevgi ile selamlıyor, sonsuz saygı ve sevgilerimizi sunuyorum…



Babacığım Bugün izin verirseniz Manevi Sultanlarımızdan Gönüllerimizin Doktoru olan Sayın Samiha Annemizin Gönül reçetesinden bir miktar, sizinle ve tüm dostlarımla paylaşmak istedim…



Samiha anne, ömrünü insana, onun yetkinleşmesi için eğitime adamış bir sultandı. Şöyle diyordu:


“Hayatım boyunca size ne söylemem lazımsa, fırsat kaçırmadan, söylemiş bulunduğumu zannediyorum. Amma, bir kere daha kısaca, hayatın o temel vasıflarını tekrar edeyim:


Dûr-endiş olun. Basiretli, sabırlı, hazımlı feragatli, temkinli, azimli, insaniyetli, vefalı, fedakar olun!.. iyilikleri unutmayın, kötülüklerin üstünde durmayın. Kin gütmeyin, asla sebepler endişesi ile intikam gibi küçültücü hislere zebun olmayın. Elinizden geldiği kadar herkesle iyi geçinmeye ve etrafınıza yardımcı olmaya bakın! Bir başkasına faydalı olabilmek Allah’ın kullarına verdiği ihsanların en büyüğüdür. Hülasa, iki dünyada da geçer akçe ahlak-ı hamide sahibi olmak, vatana ve imana hizmet etmektir.


Aziz evlatlar! Bilin ki Allah’tan gayrı her şey fanidir. Bugün var, yarın yok olacak geçici değerler için, Hakk’ın rızası dışındaki işlere heves ve rağbet etmeyin. Zira sonu hüsran ve nedamet olur.(…)


Himmeti ve hizmeti başkalarından beklemeyin. Başkalarının yükünü çekin, fakat siz kimseye yük olmayın. Çünkü bize bar olmak değil yar olmak düşer.


Bedel ödemedikçe, hiçbir şey satın alınmaz. Siz de etrafınıza yardım, şefkat ve sevgi bedeli vermek suretiyle, saygı, alaka ve dostluk kazanabilirsiniz.


Kırmamak, kırılmamak ve Hak namına dost olanlardan şaşmamak saadetli insanın karıdır.(…)


Aziz evlatlar! Şimdiye kadar her ne söyledimse, hep sizin iyiliğiniz için söyledim. İnşallah, her iki alemde de yüzünüzü ak edecek yoldan ayrılmaz, huzurlu ve düzenli insanlar kafilesinden olur, etrafınıza da doğruluğunuzu sirayet ettirirsiniz.


Her hususta Allah yardımcınız olsun, nefsinizin şerrinden korusun, gaflet ve dalalete düşürmesin. Cenab-ı Hak doğruların yardımcısıdır vesselam.


Hepinizi Allah'a emanet ediyorum.”



Hürmetlerimle…


Cahide

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]