Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Hayat, her şeye rağmen yürüyenlerindir.
Gönderen : Çiğdem
Tarih : 3/23/2018 8:36:37 AM


.


Merhaba Çok Kıymetli Büyüğüm,


Bütün günlerinizin sağlık, huzur, saadet ve afiyetler içinde geçiyor olması dileğiyle size ve bütün dostlara merhaba,



Efendim, bilinen hikayedir


Sultan Fatih, kıyafet değiştirerek Edirne’yi dolaşırken, bir bakkala


uğrayıp yağ ister. Yağı aldıktan sonra da iyi bir balı olup olmadığını


sorar:


Bakkal:


“Elbette var!..” der. “Ama onu da karşı bakkaldan almanız


lâzım.”


Fatih, bunun sebebini sorduğunda, bakkal:


“Hep ben kazanırsam, der diğer bakkallar ne yapar?” “Onların da


çoluk çocuğu var. Ben, çocuklarımın bugünkü rızkını kazandım.”


Padişah, diğer bakkallardan da aynı tür cevapları alınca, şu meşhur


sözünü söyler:


“Ben böyle bir milletle, sadece İstanbul’u değil, bütün dünyayı fethederim.”



Efendim, bugün de hiç şüphesiz bu güzel duyguları taşıyan nice güzel kardeşlerimiz var. Geçenlerde şehir içi ancak oldukça uzun süren bir yolculukta rastlamıştım. Bir hanım yolculuğun belli bir süresi geçtikten sonra bana kalkarak yer verdi, ve nezih bir şekilde kendisinin yeterince dinlendiğini, biraz da benim oturmamın daha iyi olacağını söyledi. Yine bir başka kimse de aynı şekilde bir süre sonra yerini bir başkasına vermişti. Yaşamış olduğum bu güzel olay üzerinde elimde olmadan böyle ince düşünen, yerine göre başkalarını kendisine tercih edebilen insanlar oldukça bizler milletçe hep ayakta kalabiliriz diye düşündüm.



Efendim, aslında Fatih’in bahsettiği büyük ve yüce ruh biz Türk insanında hala devam ediyor. Türk insanının gerçekten oldukça üstün meziyetleri var, ki bunlar arasında en başta müsamaha, misafirperverlik, milli konularda yeri geldiğinde hiçbir görüş ayrımına bakmadan tek yumruk olabilme, ekmeğini bölüşebilme, güvenilirlik, kimsenin vatanına göz dikmeme gibi çok müstesna özellikler geliyor... Bugün itibariyle eksik olan ise sadece bunlara öncülük edecek güzel örnekler ve güzel başlangıçların azlığı veya bunların yeterince gündeme getirilmiyor olması...Bu mümkün olabildiğinde ardından yenileri akın halinde gelmeye başlıyor.



Efendim, inşallah hepimiz millet ve memleketimizin daim olması için birçok güzelliklerin yaşatılmasına ve aktarılmasına vesile olmanın aşkını duyabilir, ve hep bunun bilinciyle hareket edebiliriz. Bazan bir küçük mum ışığı arkadan sonsuz bir aydınlığın kapısını aralar bilinciyle, hiçbir şeyi küçük, basit, yersiz görmeden. Sonuç alamadım endişesine düşmeden, ısrarla tekrar ederek, bir başkasına aynı güzellik duygusunu aktarana dek ...



Sayın büyüğüm, burada ellerinizden hürmetle öperken sağlık, huzur, afiyet, bereket dolu, dostluk dolu, saygı, sevgi, edep dolu nice zamanlar ve paylaşımlar dileklerimi sunuyorum.


Allah’ın selamı sizin ve bütün dostların üzerine olsun.


Hoşçakalın...






Çiğdem



--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Çiğdem Hanım,


Kıymetli yavrum, mailinde anlattığın olay beni çok duygulandırdı. Evet, kim ne derse desin, ne yazarsa yazsın Türk Milleti inanılmaz bir mukavemetle bütün negatif etkileri boşa çıkaracak. Çünkü hala içimizde o kadar temiz, asil, yüce insanlar var ki onlar kötülükleri görüyorlar, okuyorlar, biliyorlar, ama inanılmaz bir aşkla, heyecanla onları iç dünyalarına sokmuyorlar. Biliyorum şimdi bazı kimseler her gün gazetelerde okuduğumuz, televizyonlarda seyrettiğimiz, yolda, çarşıda, pazarda şahidi olduğumuz birtakım negatiflikleri sıralayarak “işte diyecekler herşey olmuş bitmiş. Artık bunu inkar mı edeceğiz?” Hayır efendim, inkar meselesi değil. Evet, söylediğiniz hususlar doğru ama bunları Anadolu’nun mübarek insanının ta içinden gelen yüksek, asil, temiz duygularla kıyaslayacak olursak o kadar cüz’i kalacak ki, varsın onlar kendi iç dünyalarındaki bitip, tükenmişlikleri yüce Türk Milleti’ne her zaman olduğu gibi fatura etsinler, ne çıkar? Bütün mesele herbirimizin kendi hayatında bu direnci gösterebilmesi. Büyük Fransız şairi Valery, bir kimsenin yüreğindeki büyüklüğü ölçmek için ona sorarmış “Mukavemetin nedir?” Bu son derece önemli bir söz. İşte her birimiz çevremizdeki gördüğümüz bütün pisliklere, negatifliklere rağmen aslanlar gibi direnebilmeli, mukavemet göstermeliyiz. Hayat, er geç inananların, içi sevgiyle, saygıyla, hizmet aşkıyla dolu olanların yanında olacaktır. Hayat, herşeye rağmen yürüyenlerindir.


Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan
Allah'ın Rahmeti, Peygamber Efendimiz Aleyhisselatü Vesselam'ın Şefaati Onun ve Hakk'a Göçen Ailesinin Üstlerine Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]