Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Cennete ne zaman gidilir?
Gönderen : "Okur"
Tarih : 4/9/2018 6:46:38 AM


.


Merhaba Sabri Amca, şimdi ölenler cennete, cehenneme gidiyor mu, yoksa kıyamet günü mü herkes ait olduğu yere gidecek? Bu konuda beni aydınlatır mısınız. Selâm eder, ellerinizden öperim.


Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları:
--------------------------------------------------------------------------------



Kıymetli yavrum,
Cennet, cehennem her an var. Daha bu dünyada başlıyor. Çevrenize bakıyorsunuz, bazı insanlar görüyorsunuz. Hayatta “benimdir” diyebilecekleri hiçbir şeyleri yok. Ama onlar mesut, onlar bahtiyar. Bir büyük velî, “Cehennem, uzakta kalmışların sırrıdır” diyor. Allah’la, Peygamber’le beraber olduğumuz her an, cen¬netteyiz. Ondan uzakta kaldığımız zaman, her an cehennemdeyiz. Kalbi Allah ve Peygamber aşkıyla olan her insan, hangi durumda, hangi şartta olursa olsun, hiç şüpheniz olmasın ki cennettedir. Allah’tan ve Peygamber’den uzak yaşayan her insan, kral da, imparator da olsa, altından sarayda da otursa, yine cehennemdedir. Ben olaya bu gözle bakıyorum. Allah bir ânımızı aşksız geçirmesin. Yediğimiz her lokma ekmeği, içtiğimiz her yudum suyu aşkla yiyelim, aşkla içelim ve Yunus gibi, “Sevelim, sevilelim, dünya kimseye kalmaz” diyelim.


Aşkın en yüce doruğuna çıkmanız dileğiyle…


Sabri Tandoğan
Onun ve Hakk'a Göçen Ailesinin Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]