Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : "Ölümden ne korkarsın, korkma, ebedi varsın".
Gönderen : "Papatya"
Tarih : 4/11/2018 9:28:56 AM


.


Merhabalar hocam,


Geçen gün yolda yürürken kalbimin sıkıştığını can çekiştiğimi hissettim, ölümün soğuk nefesini hissettim bu olay ikinci kez tekrarladı bu seferde beyin kanaması yada felç geçireceğimi sandım acile gittim bunun panik atak nöbeti olduğunu şiddetli bir nöbet olduğunu söylediler fakat bu kriz kalp krizini taklit ediyor imiş beyinin kötü bir şakasıymış beni psikiyatriste yönlendirdiler bunun geçici olduğunu nefes egzersizi yapmam gerektiğini ilaçlarla tedavi edileceğini söylediler internette baktım bu nöbeti yaşayan hastalar vasiyetlerini bile yazıyorlarmış bu bir korku nöbetiymiş her an ölüm korkusuyla yaşıyorum.



--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Kıymetli yavrum, kainatın en büyük şairi Yunus Emre:


“Ölümden ne korkarsın


Korkma, ebedi varsın”


diyor. Değerli yavrum, bir kere hayatta ölüm diye bir şey yok ki. Sadece mekan değiştirme var. Nasıl biz evimizde bir odadan başka bir odaya geçiyoruz gerektiğinde, ölüm de böyle. Bir mekandan başka bir mekana geçiyoruz. Ama ölmüyoruz. Ölümü bir yokluk gibi telakki edenler Allah’tan ve O’nun Yüce Resulünden ve onların izlerinde giden yüce velilerden uzak insanlar.


Değerli yavrum, sen Allah aşkıyla, Peygamber aşkıyla, Yunusların, Mevlanaların aşkıyla dolu pırıl pırıl bir insansın. Hiç aşkla dolu bir insan ölür mü? Yunus Emre bir şiirinde:


“Ölenler hayvan imiş, aşıklar ölmez”


diyor. Ne olur bu dinsiz, imansız adamların, Allah’ın kerestelerinin saçma fikirlerinden uzaklaşalım. Allah’a kaçalım, Peygambere kaçalım. Bak göreceksin orada ebedi hasat başlayacak. Orada sonsuz güzelliklerle kucaklaşacaksın ve ebedi güzelliğe kavuşacaksın.


Her zaman sitemizi şereflendirecek maillerini bekliyor, selam, sevgi ve saygılar sunuyorum.


Sabri Tandoğan
Kendisinin ve Hakk'a Göçen Yakınlarının Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]