Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : “Dünya hayatı bir oyun ve eğlenceden ibarettir.” Enam Suresi 6/32 meali.
Gönderen : Sabri Babadan Yorum
Tarih : 4/11/2018 9:31:50 AM


.


"DÜNYA HAYATI BİR OYUN VE EĞLENCEDEN İBARETTİR."-AYET-İ KERİME MEALİ VE SABRİ BABA'DAN YORUMU:


“Dünya hayatı bir oyun ve eğlenceden ibarettir.” Enam Suresi 6/32


"Bu dünya hayatında her şeyi oyun oynayan bir çocuğun saflığı, masumiyeti psikolojisinde yapmak gerekir. Bu katiyyen ciddiyetsizlik değil. Biz kendimize hayalen kaleler yapıp, ruhumuzu hapsetmiş, kendi kendimize günahkâr olmuşuz. Güzel sanatlar olmasa, o dersten de o talebeden de hayır gelmez. Bir ev kadını makine midir ki, 24 saat ev temizleyip, bulaşık yıkayacak? Bu kadın hayatın içinde olmayacak mı? Bir hocaefendi sadece dua mı edecek, bir güzel müzik dinlemeyecek mi? Bir sanat dalını sevmeyecek mi? Bir güzel kitap okumayacak mı? Mesele hayatı bir oyun haline getirebilmekte.




İbadet ne kadar önemliyse, dinlemek ve eğlenmek de o kadar önemlidir. Peygamber Efendimiz (S.A.V.) at yarışları yaptırır, Hz. Bilâl’e gazel ya da şiir okuturdu. Müzikten çıkan nağmeler ruhu dinlendirir. Mevlâna Hz. de ney, kudüm dinliyordu. İstirahatta, eğlencede bir yenilenme hissedilir. Eğlenmekten kasıt göbek atmak değil. Pikniğe gitmişsin, mangalı yakmışsın, domatesleri, köfteleri, pirzolaları dizmişsin...Güneşin doğuşu, batışı, bulutlar, kuşlar, çiçekler... Zaman aralıklarını değerlendirememenin sebebi ruhi ve bedeni yorgunluktur. Yorgun argın namaz kılabilir misin? Mutlaka biraz dinlenip öyle kılarsın. Asıl marifet bütün çalışmalarını bir ibadet haline getirebilmektedir."


Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Rahmet ve Şefaat Onun ve Hakk'a Göçen Ailesinin Üstlerine Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]