Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : .Samiha Ayverdi Hanımefendi'nin vasiyeti.
Gönderen : Ayla.
Tarih : 4/13/2018 2:47:26 PM


.


Çok Kıymetli Büyüğüm,
Sayın Samiha Ayverdi Hanımefendi'nin Hakk'a yürümesinden sonra Nisan-Temmuz 1993 Kubbealtı Akademi Mecmuası, aziz hanımefendinin hatırasına özel olarak yayınlanmış. Efendim, 22.1.1983 tarihinde Samiha Ayverdi Hanımefendi'nin ''Torunlarına Vasiyetleridir'', yazısını ve diğer yazılarını mutlaka Siz değerli büyüğümüz biliyorsunuzdur ama , izninizle gönül sohbetleri dostlarıyla paylaşmak istedim, bizlere örnek olsun amacı ve temenisiyle.


''Torunlarıma Vasiyetim'' 22.1.1983


Sevgili Çocuklar'


Evlatlarına yüklü ve tatmin edici bir varlık bırakanlardan değilim. Amma, bu yüzden üzülmeyi de kendime yakıştıramıyorum. Zira, İlahi taktire değil sızlanmak,fikir yürütmek dahi abes.


Evet, bağımız, bahçemiz, hanımız hamamımız yoksa da, aynı menba-nın feyzi ile nafakalanmış seçkin ve güvenilir bir dost halkamız var. Şahsen, o tükenmez menbea çanağını uzatmış bahtiyarlardan olduğum ve gene o menbanın suyunu içmişlerle muhat bulunduğum için mes'udum. Görmekteyim ki bu seçilmişlerin, ekmekleri üstünde katıkları dahi olmasa, gene de zengindir daha da zengindirler. İşte siz de Allah'ıma hamd ederim, o zenginler kafilesindensiniz. Değil mi ki helalinden kazanılmış bir kara mangırı, haramdan gelen çil çil altınlara tercih etmek gınasına ermiş bulunuyorsunuz,bundan büyük varlık ve dirlik olur mu? Karun'un hazineleri terazinin kefesine konsa, diğer kefesinde siz ve Hak dostalarınız bulunmuş olsa, elbette ağır basacak olan, içinde bulunduğunuz taraftır. Hemen hiçbir cemiyette, ahlak,iman ve tevhid anlayışının terkibi potasında şekillenmiş ve kendini prensiplerine adamış bir topluluk bulunabileceğini kolayına pek düşünemiyorum. Bir de şu var ki, aile bağınız itibariyle de siz dördünüzü ve evlatlarınızı yekpare ve bir bütün olarak görmekle bahtiyarım. Allah'ım, şu aciz kulunu bu suretle mükafatlandırmış ve mes'ud etmiştir. Haza min fadli Rabbi..


'''Fakirlik nedir,kimler fakir sayılır?'' diyecek olursak, kin, kibir, yalan, nefret, intikam, tamah, haset, hisset ve emsali süfli ve hayvani sıfatların esiri olmuş kimseler, dünya hazinelerine de malik olsalar, gene fakir ve muhtaçtırlar. ''Ya zengin kime nenir, zenginlik nedir de'' diyecek olursak, şu gökkubbe altının ebedi geçer akçesi olan iman, ihlas, insaf, doğruluk, cömertlik, hasbilik, feragat, fedakarlık, güzel ahlak, vatan aşkı, hikmet ve irfan gibi ulvi vasıfları mayalayıp etraflarına taşıyanlar yeryüzünün gerçek zenginleridir. Âlimin hakime muhtaç olduğu halde, hakimin alime ihtiyaç duymayışı gibi, kasaları varlıkla dolup taşanlar da, bilerek bilmeyerek, gönül zenginlerine keşküllerini uzatmaktan hali kalmazlar. Hemen Cenab-ı Hak cümlemize, bu üstün sıfatların insanı olmayı nasip etsin ve sizi de, manevi zenginliğinin yanında, hayırlı yerlerde ve hayırlı günlerde, saadetle kullanacağınız maddi varlığa da sahip eylesin. Bu niyaz Hakk'ın rızasına uygun ise, amin. Samiha Ayverdi.


Çok kıymetli büyüğüm, Siz'de Samiha Ayverdi Hanımefendi ile aynı membaadan nasiplenmiş, aynı hasletlere sahip seçilmiş, gönüllerin sultanı çok zengin bir zat'sınız, Efendim. Halinizle hallenmeyi Allah'ım nasip etsin inşallah. Ellerinizden , hürmetle, özlemle öpüyorum.


Ayla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]