Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Tevazu kapısından geçilmeden bir yere varılmaz.
Gönderen : Sabri Babadan Selam
Tarih : 4/13/2018 10:35:45 PM


.


TEVAZU KAPISINDAN GEÇİLMEDEN BİR YERE VARILAMAZ
Kıymetli yavrum,
Bir gün Hazret-i Ömer’e soruyorlar, “Efendim”, diyorlar,siz kimin imanına sahip olmak isterdiniz?”. Hazret-i Ömer cevap veriyor: “Hani”, diyor, “çölde, kimsesiz yaşayan, içi Allah aşkıyla dolu yaşlı kadınlar vardır. Gece kalkarlar, kumlara otururlar, gökyüzüne, yıldızlar bakarlar. -Allah’ım, derler, ben dünyadaki insanların en garibi, en yanlızı, en çok günahkar olanıyım. Allah’ım beni imanla şereflendir, kalbime nur ver, beni affet. Son nefeste iman ile çene kapamayı nasip et. Allah’ım, büyüksün, Rahmansın, Rahimsin. Beni affeyle, derler. İşte ben öyle bir çöl kadınının o saf, temiz inancına sahip olmak isterdim”.



Kıymetli yavrum, bu yaşa gelene kadar kadın, erkek birçok veliyle tanıştım. Ellerini öptüm, hizmetlerinde bulundum, dualarını aldım. Hepsinde ortak olan taraf şuydu: Sonsuz bir incelik, edep, zarafet ve tevazu. Mana yolunda yürümek isteyen edep ve tevazu kapısından geçmedikçe hiç bir yere varamaz. Sükut, edep ve incelik onların bütün davranışlarına hakimdir.


Allah cümlemize bu edebi nasip etsin. Yerçekimi kanunu bulan Newton’a soruyorlar: “Siz, neyle meşgulsünüz?” Newton, tevazu ile, edep ile başını önüne eğiyor “Biz”, diyor, “deniz kenarında çakıl taşlarıyla oynayan ufacık çocuklarız”.


Kıymetli yavrum, Allah bizlere ve yeryüzündeki bütün insan kardeşlerimize tevazu kapısından geçip saygı, edep ve incelik içinde yaşamayı nasip etsin.


Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan


Onun ve Hakk'a Göçen Ailesinin Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]