Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Allah adın zikredelim evvela.
Gönderen : Merve
Tarih : 4/29/2018 8:41:47 PM


.


Merhabalar Sabri Amcacım,


Elimden geldiğince her işten önce "Bismillahirrahmanirrahiym" demeye çalışıyorum. Peki Bismillah dememizin önemi nedir? Bismillah diyerek başlanan işle, Bismillah demeden başlanan iş arasında ne fark vardır?



Ellerinizden öperim, hürmetlerimle.


--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Merve Hanım,


Kıymetli yavrum, değerli Japon alimi Masaro Emoto’nun bir deneyi var. Bir bardak su alalım. Ona hayırlı, güzel bir söz söyleyelim. Sonra bir başka bardak su alalım. Ona küfredelim, hakaret edelim, bağırıp çağıralım. Birinci bardakta bir süre sonra inanılmaz güzellikte şekiller zuhur ediyor. İkinci bardakça karmakarışık, son derece rahatsız edici şekiller ortaya çıkıyor.


Profesör Eva Hanım, “Bir çay bardağına şeker atıp karıştırırken çıkan ses, uzayın bütün hücrelerinde duyulur.” diyor. Demek ki yavrum, hayatta öyle ince bir denge var ki insan sadece ürperiyor, hayretler içinde kalıyor. Bir işe başlarken Allah’ın Rahman ve Rahiym ismiyle başlarsak o iş güzelleşiyor, apayrı bir anlam kazanıyor. Gardırobumda kırk yıllık elbiselerim var. Sanki yeni terziden alınmış gibi. Çünkü onları giyerken de çıkarırken de Besmele diyorum. Besmeleyle yerlerine koyuyorum. Besmele, insan hayatına inanılmaz bir renk, ışık, güzellik katıyor. Mesela herhangi bir işten dolayı canın sıkıldı, üzüldün, sinirlerin bozuldu. Bir köşede sandalya gibi, koltuk gibi bir şeye otur, gözlerini kapa, ellerini dizlerinin üzerine koy. Sonra kendi işiteceğin bir sesle “Bismillahirrahmanirrahiym” de. Bunun sayısı yok. Ferahlayıncaya kadar söyle. Bir müddet sonra göreceksin tam bir relax hali içindesin. Artık ağaçlar daha yeşil, gökyüzü daha mavi, herşey daha şiir dolu.


Değerli yavrum, Besmele öyle bir anahtar ki hayatta açamayacağı kapı yok. Ama yeter ki aşkla, heyecanla, edeple, saygıyla söyleyelim.


Sevgili yavrum, yeni maillerini bekliyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.


Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]