Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Evet, her şeyin bir zamanı vardır.
Gönderen : Ali
Tarih : 4/29/2018 11:00:51 PM


.


Efendim merhaba size selamların en güzeli size hayırların en hayırlısı. Öncelikle sorularıma verdiğiniz samimi cevaplarınızdan dolayı o kadar çok müteşekkirim ki size bu bende garip bir coşku meydana getiriyor. Efendim Şeyh Edebalinin Osman Beye verdiği nasihatte şu cümle dikkatimi çekti: Her şeyin bir zamanı var'. Bu cümleyi düşündüğümde hakikaten bir acele edip bir şeyleri hemen olsun diye istesekte garip ve mucizevi bir hikmetle olmuyor. Ve hiç alakasız bir zamanda hiç beklemediğimiz bir şekilde hatırımızdan bile çıkan o istediğimiz iş yine garip ve mucizevi bir şekilde oluveriyor. Bu konuyla ilgili görüşlerinizi lütfedip şu kemter gönül dostuyla paylaşırsanız çok memnun olacağım. Allah sizi hayırlarla güzelliklerle mükafatlandırsın Efendim. Çok teşekkür ederim.





--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Ali Bey,


Kıymetli yavrum, evet, her şeyin bir zamanı var. Ana rahmine düşen çocuk kendi gelişimini tamamlaması için 9 ay 10 günlük br süre istiyor. Yemeğin bütün malzemelerini hazırladınız. Tencereye koydunuz. Kapağını kapattınız. Pişmesi için belli bir süreye ihtiyacı var. Yanlız kitap okumakla, fakülteler bitirmekle bir insan olgunlaşamıyor ki. Onun hayat olayları içinde binbir imtihan geçirip yavaş yavaş olgunlaşması lazım. Rahmetli babannem olgun insanları anlatırken onların karşılaştıkları olayları yenmek için verdikleri mücadeleleri anlatırken “Yavrum”, derdi, “o, kırk puşttan, kırk muşta yemiş.”


Değerli yavrum, binlece misal verebiliriz. Evet, her şeyin bir zamanı vardır. O zaman gelmedikçe hiçbir şey olmaz.


Selam, sevgi ve saygı ile.



Sabri Tandoğan
Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]