Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : “Cümle yerde Hak nazır, göz gerektir göresi”.
Gönderen : Merve
Tarih : 4/29/2018 11:09:40 PM


.


Merhabalar Sabri Amcacım,


Kuranda; "Biz senin göğsünü açıp genişletmedik mi?" , "Yer içindekileri boşalttığı zaman..." diye ayetler var. Mesela bu ayetleri doğum yapacak kadınlar okuyunca kolay doğum yapıyorlarmış. Ayetlerin anlamından da sanki böyle bir ifade çıkıyor. Mesela, “Elbette zorlukla beraber bir kolaylık vardır. Muhakkak ki, zorlukla beraber bir kolaylık vardır.” (el-İnşirah, 5-6) ayetini okuduğumuzda da işlerimiz daha mı kolaylaşır? Ayetlerdeki anlamlarla o ayetin faydası arasında bağlantı var mı? Bir ayeti sık sık okuduğumuzda o ayetin anlamının faydası da dokunur mu bize? Yoksa ayetler mesaj niteliğinde midir sadece? Ellerinizden öperim, hürmetlerimle.





--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Merve Hanım,


Değerli yavrum, değil Ayet-i Kerimeler, güzel yazılmış şiirler bile okundukça insana bir ferahlık, bir rahatlık, bir huzur verirler. Öyle ayetler var ki onlar tekrarlandıkça yepyeni mânâlar çıkar, inanılmaz güzellikler bütün varlığımızı sarar. Mesela, “Ya Şafi eşfina”, Ayeti okundukça ama aşkla, ihlasla okundukça birçok ıstıraplarımızın azaldığını, bazan da uzaklaştığını hissederiz. Mânâsı: “Ey şifalar veren Allah’ım, bana da bir şifa ver.” demektir.


Sevgili yavrum, hayatta herşey bize bağlı. Bütün güzellikler bizim içimizde. İş, o güzelliklere ulaşacak bir ruh temizliği içinde olmakta. Biz, temizlendikçe, arındıkça içimizde saklı olan nice güzellikler birer birer çıkmaya başlıyor. Kur’an-ı Kerim’de “Ne yana bakarsan bak, Allah’ın vechi oradadır.” Buyruluyor. Yanımız, yöremiz, önümüz, arkamız, dört bir tarafımız sayısız güzelliklerle dolu. Yunus Emre



“Cümle yerde Hak nâzır


Göz gerektir göresi”



diyor. Ben çocukluğumdan beri Yunus okuyorum. Yetmiş beş yaşındayım. Her okuyuşta ayrı bir güzellik alıyorum. Doyamıyorum. Hayat, çıldırtıcı güzelliklerle dolu. İş, onları görebilmekte.



“Görenedir görene, köre nedir, köre ne?”...



Selam, sevgi ve saygı ile.



Sabri Tandoğan
Allah'ın Rahmeti, Peygamber Efendimiz Aleyhisselatü Vesselam'ın Şefaati Onun ve Hakk'a Göçen Ailesinin Üstlerine Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]