Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : İslamda güzel örnek olmak da bir cihattır.
Gönderen : Ahmet Tomor Hocadan
Tarih : 4/30/2018 12:28:56 AM


.


İSLAMDA GÜZEL ÖRNEK OLMAK DA BİR CİHATTIR



AHMET TOMOR HOCA'DAN YAŞANMIŞ OLAYLAR VE DERSLER


“Kuran-ı Kerim’de Allah Buyuruyor “Bir şey daha var, onu siz seversiniz, Allah’ın nusreti (yardımı) ve yakın bir fütühat vardır.”

Dinin devamı, Müslümanların rahatı bu cihada bağlıdır.

Mesela Almanya’ya giden o kadar Müslüman var, eğer onlar orada İslamı tam olarak yaşasalardı çok Alman İslama gelirdi. Bir gün dışarıda bir yere gidiyordum sokak arasında, karşıdan birkaç tane kapalı hanım geliyordu. Yanımdan geçerlerken birden kendimi manevi bir atmosfer içinde hissettim. Ruhani bir cezbe böyle. Anladım kadınlardan bir tanesinden geliyor. Demek ki onun maneviyatı o kadar kuvvetli ki dışarıya aksediyor. Aynı hizaya gelince bana böyle ruhsal bir hal geldi. Yanımdan geçtiler. Sonra arkamı döndüm baktım aralarında orta boylu genç bir hanım var, tam kapalı giyinmiş. Ondan geliyor. Etrafa baktım, kim olduklarını sormak için. Baktım orada kenarda biri oturuyor, ona sordum. Kim bunlar dedim. Onlar dedi Almanya’da çalıyor, memlekete ziyarete gelmişler. Peki o genç kız kim dedim, o da dedi Alman’mış, onu da yanlarında gezmeye getirmişler. Demek o hanım manen öyle ilerlemiş ki evliya makamına gelmiş. Eğer Müslümanlar çalışsalardı ama kendileri uygulayarak böyle, ahlakıyla, edebiyle, terbiyesiyle, komşu haklarıyla örnek olsalardı çok imana gelen olurdu Almanlardan. Eğer sahabelerde de fütuhat, cihat ruhu olmasa idi İslam Medine’de kalır, sonra da söner biterdi. Bu cihat ruhu ile İslam bugünlere kadar geldi.
Müslümanlar bugün yaşantıları ile örnek olabilseler çok imana gelen olur.
Din şu anda bize emanet Muhteremler. Hepimiz gücümüz yettiği kadar bu dine hizmet edelim. Bu hizmet Peygamberden sonra sahabelere kaldı, sonra onlardan bize kadar geldi. Şu an din bize kaldı. Şu anda bayrak bizde. Bilhassa Türkiye'de.
Kur'an'da Allah Buyuruyor Araplara, "Eğer siz bu dinden geri durursanız Allah sizin yerinize başka milletler getirir." Şu anda müfessirler bu ülkenin Türkiye olduğunu belirtiyorlar. İşte Muhteremler inşallah hepimiz yakın çevremizde elimizden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalışalım, güzel örnek olalım. Bu şekilde insan yatağında ölse bile şehit olarak ölür. Çünkü bu da bir cihattır."
Ahmet Tomor Hoca
Allah Ondan Razı Olsun.
Kaynak: Kendisinin Manevi Ticaret konulu sohbetinden. İzlemek için: https://www.youtube.com/watch?v=U8MJo_RSh04


 


 

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]