Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Her işte orta yolu tercih etmek.
Gönderen : İsmial Fırat
Tarih : 5/1/2018 3:16:54 PM


.


Çok Muhterem Büyüğüm,


Allah (C.C)'ın selamı ve rahmeti üzerinize olsun. Yazılarınızı büyük bir ilgi ile takip ediyorum. İçinden çıkamadağım bir durum var. Bir hadisi şerif okudum:"Eğer insanlar az su içerlerse, vücutlarının sıhhat ve afiyetini aynı istikamet üzerinde devam ettirebilir" şeklinde. Allah Rasulü bu şekilde söylüyor. O dediyse muhakkak doğrudur. Ancak günümüzde beslenme uzmanları tarafından sağlık için bol su içilmesi ve sağlıklı olmak için günde en az 1.5 veya 2 litre su içilmesi tavsiye ediliyor. Bu iki durum birbirine zıt mıdır? Allah Rasülü'nün "az su" demesinden kasıt ne kadardır? Cevaplarsanız memnun olurum. Allah'a emanet olun.



--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın İsmail Fırat,


Yavrum, Peygamber Efendimiz hadislerinde daima dengeli yaşamayı, orta yolda olmayı, ifrattan ve tefritten kaçmayı bizlere emir buyurmuştur. Burada vücudun ve ruhun ataleti düşmemesi, tembelliğe maruz kalmaması öngörülmüştür. Hadisin aslında çok yemeyin, buna bağlı olarak da çok içmeyin manası vardır. Çünkü normalden fazla alınan gıda ve su bizi tembelliğe götürür. Olaya bu açıdan bakmak daha iyidir.


Allah feyzinizi artırsın. Selam, sevgi ve saygı ile



Sabri Tandoğan
Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]