Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Tarihine saygı göstermeyenlere yuh olsun.
Gönderen : Şahin
Tarih : 5/2/2018 10:43:54 PM


.


Çok Saygıdeğer büyüğüm.Sabri bey,


Bugün mailleri okurken Goethe’nin evini gezerken başınızdan geçen olayı okuduktan sonra insanlığa hizmet etmiş bir şahsiyete verilen değer beni çok etkiledi. Goethe ve bunun gibi değerli insanlar hakkında bir şeyler söylemeden şöyle etrafımıza bir bakalım.


Yüce Rabbim her şeyleri şekilsiz ve örneksiz bizlere Bedi esmasıyla tecelli ederken, bunları ne kadar kavramak istiyoruz, üzerinde düşünüyoruz. Mesela; Vişne, elma, portakal, armut v.s her birinin kendine göre doyumsuz lezzeti olan bu meyvelerin yetiştiği ağaçlar kendileri çamur yerken kimlere o birbirinden güzel meyveleri sunuyor?


İnek, koyun, keçi v.s sütüyle, tavuk hindi v.s yumurtasıyla, arı balıyla kimlere hizmet etmekte?


Allahü Teala bizlere bu kadar güzel lezzetleri vererek ne kadar değer verdiğini bir düşünelim!.. Biz rabbimize ne kadar değer veriyoruz? Onu ne kadar anıyoruz? Biz bu güzellikleri veren bitkilerin, hayvanların yanında bu kâinata ne gibi güzellikler katıyoruz? Katkıda bulunuyor muyuz? Kendimizi geliştiriyor muyuz ?


O halde bunları düşünelim ve eğer hiçbir şey yapamıyor isek güzellikler katan Goethe, Rilke, Yunus, Beethoven, İbrahim Hakkı v.s. her türlü sanatta ve ilimde, maddede manada kainata katkısı olanların eserlerine, yaşadıkları mekanlara saygı gösterelim. Bunu insanlığa hizmet ettikleri için Allah adına yaptığımızı düşünelim. Çok şey kazanırız. Hiç bir şey kaybetmeyiz.


Tüm gönül dostlarına sevgi ve saygılarımı sunarım. Saygıdeğer büyüğüm sizin de ellerinizden öperim.



--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Şahin Bey,


Kıymetli yavrum, lütfedip gönderdiğiniz mail bizi öyle mutlu etti ki Allah sizden razı olsun. Kadir kıymet bilmek ne güzel bir olay. Üstelik bizim harikulâde güzel bir atasözümüz var: “Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır.” diye. Geothe’nin masasındaki o mürekkep lekesi bütün insanlar için ne güzel bir örnek. Bugün acaba yeryüzünde bizim kadar tarihine ilgisiz, kayıtsız, hatta zaman zaman düşman olan ikinci bir millet var mı? Bize vatan şairi diye öğretilen Tevfik Fikret’i, Abdülhamit’e suikast yapan bir Ermeni komitacıya alkışlar düzen bir kimseyi, tutmuşuz göklere çıkartmışız. “Bir Lahza-i Teahhür” şiirinde (Bir anlık gecikme), Fikret, “Ey şanlı avcı, attın ama vurmadın” diyor. Yarabbi, bu kadar şuursuzluk ancak bizim aydın geçinenlerimizde olabilir. Bunun dünyada bir eşi yoktur. Osmanlı tarihinin en muhteşem padişahlarından biri olan Sultan Abdülhamit’e bu düşmanlık niçin? Bırakın Türk tarihçilerini, Batı tarihçilerini okuyun. Hepsi Abdülhamit’e hayran. Bir Fransız tarihçisi Abdülhamit’i on dokuzuncu yüzyılın en büyük zekası diye gösteriyor. Ama bizim sözümona çağdaş, ilerici, devrimci geçinen beyinsizlerimiz hala ona küfrediyorlar. Bunlar rezil, aşağılık, şempanzeler.


Tarihine saygı göstermeyen insanların geleceği de olamaz. Bu nedenle yazdığınız güzel mail için size çok teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyoruz.



Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]