Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Kainatın gelmiş, geçmiş, gelecek en büyük insanları.
Gönderen : Sabri Babayla Sohbet
Tarih : 5/2/2018 10:58:45 PM


.


KÂİNATIN GELMİŞ, GEÇMİŞ, GELECEK EN MUHTEŞEM İNSANLARI
Sabri Baba ile Sohbet


Sayın Büyüğümüz Sabri Baba'mıza soruyoruz:



− Efendim, sizi dünya tarihi boyunca en çok etkileyen şahsiyet kim oldu?


Sabri Baba:


− Resulullah Efendimizden sonrayı kastediyorsun herhalde? O, dünya tarihinin tartışmasız gelmiş, geçmiş, gelecek en büyük insanı çünkü.


− Evet Efendim, tabi ki.


Sayın Büyüğümüz hiç tereddütsüz cevap veriyor:


− Hz. Ebubekir Radiyallahü Anh.... İnsanlık tarihinin Hz. Peygamber Efen­dimizden sonra en büyük ismi Hz. Ebubekir Radiyallahü Anh’dır.


− Niçin Efendim?


Sabri Baba:


− Çünkü Peygamber Efendimiz Hakk’a göçtüğü zaman, herkes birden panik içine girdi. Hz. Ömer kılıcını çekerek “Kim Peygamber öldü derse, başını vururum” diye bağırıyordu. Ama Hz. Ebubekir Radiyallahü Anh büyük bir sükûnet içinde ortaya çıktı ve panik halindeki topluluğa seslenerek “herkes şunu çok iyi bilsin ki, Hz. Muhammed Aleyhisselatü Vesselam Allah’ın Peygamberi idi ve bir kul olarak herkes gibi o da Hakk’a göçtü. Ancak ölümsüz olan Allah’ın varlığı bâkidir.” Bunun üzerine herkes sakinleşti. Bu olmamış olsaydı, İslâmiyet çok büyük zarar görürdü, hatta Müs­lümanlar çözülür giderdi.


− Hz. Ebubekir Efendimiz sadakatte de zirvedeydi değil mi Efendim? Miraç olayında geliyorlar. O, Senin arkadaşın gecenin bir vakti yatağından kalkıp Mescid-i Aksa’ya götürüldüğünü, oradan da göğe yükseldiklerini ve Allah’la görüştüğünü, sonra da yatağına soğumadan geri geldiğini söylüyor. Sen bu işe ne dersin, diyorlar. O da, bunları Hz. Muhammed Aleyhisselatü Vessselam mı söy­ledi. O söylediyse doğrudur, diyor, hiç tereddütsüz. Ki o günün şartlarında böyle bir olayı itirazsız kabul edebilmek ne büyük bir bağlılık örneği... Sonra da gidip Peygamberden sonra ilk erkek Müslüman olmak şerefine eriyor.


Başka bir gönül dostu:


− O halde bir benzerlik ortaya çıkıyor değil mi Efendim? Hz. Ebubekir Radiyalluhü Anh Efendimiz, gösterdiği bu eşsiz sadakatle ve inanan ilk erkek Müslüman olmasıyla ne kadar büyükse, Hz. Hatice Annemiz de Peygamberlik gelmesini hiç şaşkınlık gös­termeden kabul etmesi ve ilk kadın Müslüman olmasıyla o kadar büyüktür diyebiliriz o halde.


Sabri Baba:


− Öyle yavrum. Peygamber Efendimiz kendisine Peygam­berlik geldiğini söylediği zaman, bugünkü bazı çağdaş hanımlar gibi “Yok efendim, olur mu öyle şey, sana öyle gelmiştir, biz bu vahiy sözlerini çok duyduk...” filân deseydi, bugün İslâmiyet ayakta olmazdı yavrum, vahiy kesilirdi. Cebrail Aleyhisselam bir daha da gelmezdi. İnsanlık bugün Hz. Hatice Annemize çok şey borç­ludur.


Hepsinin Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]