Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Halka hizmet, Hakk'a hizmettir.
Gönderen : Nurten
Tarih : 5/2/2018 11:39:15 PM


.


Degerli Babacigim,


size, sitedeki tüm Gönül Dostlarina ve evrendeki sonsuz Suur boyutlarina sonsuz selam ve sevgilerimi sununyorum.



Efendim benim aklima takilan kücük bir sorun var.


Hakka hizmet halka hizmet demek olduguna göre, isyerinde müsterilerin sorunlarini, yazili sikayetlerini isleme almak ve sonucta müsteriye uygun cözümü göstermekte bir bakima Hakka hizmet sayilmazmi?


Bu acidan baktigimiz zaman, her sorunu cözülen müsteride sonucta bizi Allah rizasina götürmezmi?


Yada yanlismi düsünüyorum?


Tekrar saygi ve selamlarimi sunarak


o nurlu ellerinizden öpüyorum


Kiziniz


Nurten


--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Nurten Hanım,


Kıymetli yavrum, bu konuda hiç tereddüdün olmasın. Sizin yaptığınız bir güzel ibadettir. Bir gün Resulullah Efendimize sormuşlar. “Allah’ı en çok memnun eden ibadet nedir?” Peygamberimiz cevap vermiş: “İnsanları sevmek ve onlara Allah rızası için hizmet etmek”. Ne olur, bu konuda hiç tereddüt olmasın. Hizmetle yalnız insanları da kastedmiyorum. Bunun içine hayvanlar, bitkiler, eşya ve cemadat da dahildir. Elimizden geldiği kadar, gücümüzün yettiği kadar insanlara yardım edelim, hizmetlerine koşalım. İngiltere’de bir yardım derneği kurulmuş. Bu derneğin mensupları günde en az 10 insana yardım etmeden yatıp uyumuyorlarmış. Bir de örnek veriyorlar. Bir gece bu dernek mensuplarından birisi o gün çok yorulmuş. Yatıp uyumak istemiş. Fakat aklına o gün yaptığı iyiliklerin 10’a ulaşmadığı aklına gelmiş. 9’da kalmış. Adam yorgun argın en yakın gara gidiyor. Trenden iniyor, elindeki valizi çok zorlukla sürükleyen yaşlı bir kadına yardım ediyor, ondan sonra gidip yatıyor. Bu dernek mensuplarına gıpta ettim. Ne güzel insanlar. Allah, iki dünyalarını cennet etsin.


Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]