Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Kelamı Hak'tan alalım.
Gönderen : Sabri Babadan Mektup
Tarih : 5/4/2018 7:36:36 AM


.




SABRİ BABA'DAN CUMA MEKTUBU
KELAMI HAK'TAN ALALIM
Kıymetli yavrum,
Vaktiyle bir Allah dostu tanımıştım. Ona göre kelâm her şeyden önemli idi. Kırk yıl her ziyaretine gidişimizde bize “Aman efendim çok dikkatli olalım, çok itina gösterelim, kelâmı Hak’tan alalım” derdi ve ilâve ederdi “Söy­lenen söz vücut bulur.” Sonra Peygamber Efendimizin hadisini zikrederdi. “Ya hayır söyle, yahut sus.” Nice kavgalar, dövüşler, yaralamalar, cinayetler hep dikkatsizce, düşünmeden söylenmiş bir sözden çıkmıyor muydu? İnsan hayatında, belki de en önemli olan, söz söylemek; bazen güzel bir söz, bir hastayı iyileştirebiliyor, intihar etmek isteyen bir insanı, yolundan dön­dürebiliyordu. Bazen acı bir söz, hassas bir insanın kalbinde, ömür boyu sürecek bir yara açabiliyordu. Yunus’a göre en büyük suç, bir insan kalbini kırmaktı.



“Bir kez gönül kırdın ise, bu kıldığın namaz değil,


Yetmiş iki millet dahi elin yüzün yumaz değil”


diyordu. Resûlullah Efendimiz bir Hadisinde “Allah gönlü kı­rıklarla beraberdir.” Buyuruyorlar. “Hepisinden iyisi bir gö­nüle girmektir.” diyen Yunus gibi sen de bir ay yüzlü, bir güneş gönüllü bul da, kapısında berde ol. Kendi nefsâniyeti ile yürüyüp de, menzili maksude eren bir kişi gördün mü?


Şeytan ben dediği için cennetten kovuldu. Ben, ben diyene sevgilinin kapısı açılmaz. Çekil aradan kalsın Ya­radan. Ne olur, kapı kapı dolaşma. Bil ki muratlar sendedir. Allah’tan gayrıya ihtiyaç duyma. AIlah’tan uzak olanlarla za­manını harcama. Televizyonlardaki saçma sapan programlarla, kalbini ve kafanı kirletme. İç dünyan yağmurdan sonraki bir gül yaprağı gibi olsun.


İnsan kalbi nazargâhı ilâhidir. Birtakım ruhsuz, aşksız insanların, aşksız, şevksiz gevezelikleri ile yaydıkları eksi elektrikle iç dünyanı doldurma. Nefsleri ile yaşayanlar, isteseler de Hak aşıklarını sevemezler. Bırak onları kendi haline, bu dünya darılma pazarı değil, dayanma pazarıdır. Öyle bir pazar ki, herkes malı ne ise onu satar. Sen kendine uygun olanı al. O kadarı yeter.


Cemal görmeğe hazırlan, Muhammedî neşe içinde yaşa. Allah dostları, binbir kisve içinde gizlidir. Kimseyi hor ve hakir görme.
Selam, saygı ve sevgi ile.
Sabri Tandoğan
Onun ve Hakk'a Göçen Ailesinin Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]