Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : “Sevginle gireceğim toprağa, sevginle çıkacağım topraktan”
Gönderen : Esra
Tarih : 5/11/2018 1:15:32 AM


.


Sevgili Büyüğüm ;


Yakın bir zamanda bir manevi büyüğün kabrini ziyaret edeceğiz inşallah. Orada ki davranış usulümüz ve düşünce usulümüz nasıl olmalıdır? Oraya giderken nasıl hazırlanmalıyız?



Sevgiyle, saygıyla, hürmetle güzel ellerinizden öperim.


--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Esra Hanım,


Kıymetli yavrum, mümkünse banyo yapın, abdest alın, evden öyle çıkın. Ya hiç konuşmayın, yahut yeteri kadar birkaç cümleyle sükuta çekilin. Kabre geldiğiniz zaman ayak ucunda durun, önce selavat getirin, sonra üç Gulhü vallahü okuyun, sonra Elhamınızı, biliyorsanız Yasininizi okuyun. Sonra gözlerinizi kapatın, o şahısla manen irtibat kurmaya çalışın. Bunu yapabilirseniz çok güzel olur. Sonra sükunetle oradan ayrılın. Hayatı, varoluşu, hayatta nasıl davranmamız gerektiğini düşünün. Orada kendi kendinize söz verin kalbimde bundan sonra kin, nefret, intikam duyguları barındırmayacağıma söz veriyorum deyin. Ve bütün kainatı tek istisna olmadan insanıyla, hayvanıyla, bitkisiyle, eşya ve cemadatıyla kucaklamaya çalışın.


Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan
Onun ve Hakk'a Göçen Ailesinin Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]