Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : İnsanın bu hayatta benimdir diyebileceği nesi var?
Gönderen : Sabri Babadan Mektup
Tarih : 5/11/2018 2:24:12 AM


.


SABRİ BABADAN CUMA MEKTUBU
İNSANIN BU HAYATTA BENİMDİR DİYEBİLECEĞİ NESİ VAR?
Kıymetli yavrum,
Bu çıldırtıcı güzellikteki dünya karşısında, bazen ürpererek, bazen ağlayarak, bazen düşünüp hissederek hayran olmak varken, günümüz insanının içine düştüğü çukur ne kadar üzücü. Sıkıntılar, bunalımlar, stresIer, kavgalar, münâkaşalar, kalp kır­malar, küskünlükler, dargınlıklar, kırgınlıklar, ne oluyoruz Efen­diler, nereye gidiyoruz? Kimin malını, kimden kıskanıyoruz? Kime darılıyoruz? Hiç düşündük mü? Şu yaşadığımız hayatın gelip geçici bir misafirhane olduğunu acaba akıl edebiliyor mu­yuz? Sorarım sizlere, insanın bu hayatta “benimdir, bana aittir” diyebileceği nesi var? Hepimiz misafiriz, hepimiz bir emânet­çiden başka bir şey değiliz. Paramız, pulumuz, yatımız, katımız, mevki, makam, rütbemiz hepsi ama hepsi gelip geçici bir emâ­net.



Büyük Yunus ne güzel söylemiş,


“Mal sahibi, mülk sahibi,


Hani bunun ilk sahibi,


Mal da yalan, mülk de yalan,


Var biraz da sen oyalan”


Şehrin büyük caddelerini dolaşın. İnsanların yüz ifadelerine bakın. Sıkılmış yumruklar, kenetlenmiş dişler, alev saçan ba­kışlar. Fazıl Hüsnü Dağlarca bir şiirinde “Adamlar korkunç an­neciğim” diyordu.


Gidin hepsini teker teker dinleyin. Hepsi nefsânilikten doğan, incir çekirdeğini doldurmayan minicik meseleler. Yunus boşuna söylememiş; “Seni deli eden şey, yine sendedir sende” diye.


Biz kendi içimizdeki sonsuz kâinattan habersiz, hep sebep­leri dışarıda arıyoruz.


Bir öğrenebilsek sevgiyle bakırın altınlaştığını. Bir “Sevmek, devam eden en güzel hu­yum” diyebilsek. Bir Yunus gibi “Aşk gelicek, cümle eksikler biter” diyebilsek. Kafamızın içindeki nefsten doğan kavgalara bir son verebilsek. Nerede sevgi, orada Allah diyebilsek. “Se­viyoruz seviliyoruz, güzelliğimiz bu yüzden” diyebilsek. O zaman huzur, mutluluk ve bütün kâinat bize de altın ışıklarını serpecek. O zaman biz de;


“Ben Cihanın altın terazisine


Ağırlığımca sevgi vermişim


Ses edin uzak milletlerin gençleri


Bütün antenlerimi germişim” diyebileceğiz.


Allah bu güzellikleri cümlemize nasip etsin...


Selam, saygı ve sevgi ile.
Sabri Tandoğan
Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]