Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Sabreden derviş, muradına ermiş.
Gönderen : Nurdan
Tarih : 5/12/2018 3:12:16 PM


.













Sayın büyüğüm,


Babannenizi anlatan mailinizi okumaya doyamadım. Keşke onu tanıma imkanımız olsaydı da onun sohbetlerinde bulunabilseydik. Benim anannem de 4 çocuğuyla dul kalmış. Dedemden kalan üç kuruş dul maaşıyla çalışarak, çabalayarak çocuklarını büyütmüş, hiç kimseye muhtaç etmemiş. Bu kadar sıkıntı çekmesine rağmen anannemim ağzından şükür ve dua hiç eksik olmazdı.



Şimdiki insanlar binbir çeşit nimet içinde yaşıyorlar ama sürekli bir tatminsizlik ve şikayet içindeler. Bazen düşünüyorum da bu kadar varlık içinde asıl yoksulluk, asıl fakirlik şimdi var. İnsanın kalbinden Allah aşkı çıkınca, verilen nimetlere şükür olmayınca, bütün beklentiler maddiyat olunca insan sarayda bile olsa mutlu olamıyor.


İnsanın başına gelen tüm sıkıntılar, dertler, yoksulluklar aslında bize Allah'ın bir rahmeti. Biz her şeyi tersinden görüyoruz. Allah bir toplumu refaha ulaştırmışsa, onlara gökten bütün nimetlerini yağdırmışsa işte o zaman felaketi beklemek gerek. Kuran bize bunu anlatıyor. Hz Ömer "Biz fakirliğin sınavını verdik, ama zenginliğin sınavını veremedik" demiştir.


Ebediyete göçen o güzel insanların ruhlarına Allah gani gani rahmet eylesin. Bizlerin de bu büyük imtihan döneminde ayağımızı kaydırmasın, rahmetini ve rızasını kazanan kullarından eylesin.


Sevgi ve saygılarımla


Nurdan


--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Nurdan Hanım,


Kıymetli yavrum, mailini memnuniyetle okudum. Ne güzel yazmışsın. Hayatın, varoluşun ne güzel özetini yapmışsın. Seni yürekten kutlarım. Yalnız burda çok ince bir nokta var. Yalnız güzel söylemek, güzel yazmak yetmiyor. Aynı zamanda adına hayat denilen şu binbir türlü ihtirasların çarpıştığı patırtı, gürültü, toz duman içinde herşeye rağmen madde ile mana, ruh ile beden, toplumsal hayatla bireysel hayat, dünya ile ahiret arasında bir denge kurarak, bir muvazene sağlarak tertemiz, pırıl pırıl mutluluk içinde, huzur içinde yaşayabilmek. Acaba bu mümkün mü? Mümkün ya, neden olmasın. Bu güzel hayatı yaşayan nice güzel insanlar var. Kadınların içinde de, erkeklerin içinde de, gençlerin içinde de, yaşlıların içinde de. Mes’ele kendi dünyamızı kurabilmek, şu şunu yapmış, bu bunu demiş gürültülerinin içinden bir güzellik buketi çıkarabilmek. Sizin bu işi yapacağınıza, bütün zorlukların üstesinden geleceğinize kalben inanıyorum. Ve bunun için dua ediyorum.


Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]