Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Tekamül yolunuz açık olsun.
Gönderen : "Galatasaray"
Tarih : 5/13/2018 12:27:15 AM


.


Çok kıymetli büyüğüm ellerinizden öperim. Gönül dostlarını saygıyla selamlarım. Ya hayır söyle yahut sus hadisini uygulamamı söylemiştiniz. Bunun üzerinde düşününce şu sonuca vardım= İnsanın hayrı konuşması için evvela hayrı düşünmesi gerekir. Ve de televizyon seyreden birinin hayrı düşünmesi mümkün değil. Çünkü televizyondan hep negatif elektrik ve zihin bulandırıcı şeyler geliyor. Benim önce televizyonu bırakmam gerekir. Bu hadisi uygulayabilmenin ilk şartı bu. Kazanacağım fazladan zaman için fikirlerim var. Bunlardan biri de klasik müzik dinlemek. Size sorum şu= Klasik müzik dinlemenin bir adabı var mıdır? Klasik müzikten en güzel şekilde yararlanmam için nelere dikkat etmem gerekir? Tekrar ellerinizden öperim. Sağlığınıza duacıyım.



Galatasaray.




--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın “Galatasaray”,


Değerli yavrum, vardığın kararların hepsi doğru, güzel. Seni tebrik ederim. Büyük psikolog Ribout der ki: “Dikkat bir bütündür, bölünemez.” Bu son derece önemli bir husustur. Bizler de hayatımızın her anında dikkatli olalım. Klasik müzik dinlerken başka bir şeyle meşgul olmayacağız. Dikkatimizi yalnız ona vereceğiz. Dikkatimizin dağılmaması için telefonumuzu da kapatmak gerekir. Bir de bir klasik parçayı tekrar tekrar dinlemek gerekiyor. Ben Beethoven’in 9. Senfonisini yüz kere dinledim. Her dinleyişimden ayrı bir zevk aldım.


Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]