Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Yeni bir dosta daha merhaba.
Gönderen : Mine Yaşar
Tarih : 5/13/2018 11:36:17 PM


.






Sayin Saygideger Sabri Tandogan bey ben sizi ilk defa trt int pazar sohbetlerinde dinlemistim. o ilk sohbetinizi hic unutamam. ondan sonra her pazar sizin basliyacaginiz saati iple cekip kagit kalem elimde sizin baslamanizi beklerdim. aman Allahim o ne mutluluk anlatamam. hatta butun konusmanizi yazardim. sohbetleriniz bana ilac gibi geliyordu. cunki o zamanlar esimin beni aldattigini ogrenmistim.


5 yasinda bir oglum vardi ve iki aylik kizima hamileydim. hayatim alt ust olmustu. o zor gunlerimde Allah sizin sohbetlerinizi karsima cikardi. Allah sizden razi olsun. sonra programiniz bir daha yayinlanmamaya basladi. cok uzuldum tabi. ama yazdigim notlarimi surekli tekrar tekrar okurdum. sonra benim icin zor bir hayat mucadelesi baslamisti. bu arada ben samsunluyum. fakat hollanda da yasiyorum. ve tek basimayim. ailem turkiyede sadece ayrildigim esimin ailesi burda. malum ortada bosanma olunca aradaki bagda farkli oluyor. ama hayatta hic pes etmedim. hic sikayet etmedim. iki cocuk benden gelecek bekliyor dedim ve hayata dort elle sarildim. ayrilmadan once bir dil kursuna bile gitmemi normal karsilamiyorlardi. ne isin var evlendin otur evinde yemegini isini yap evlendikten sonra basimiza avkatmi olacaksin diye benimle dalga geciyordi. ben israr ettikce dik kafali laf dinlemiyor diye hakaretlerine maruz kaliyordum. evde kendi odamda gizli gizli hollandaca ogrenmeye calisiyordum. ayrildiktan sonra artik kizimda dogmustu. esim ve ailesi maddi manevi hic bir yardimda bulunmadilar. surekli sen bunlari hak ettin laf soz dinlemiyorsun surekli hakaret. sonra calismaya basladim. hollandaca kurslarina gittim. daha sonra sosyal danismanlik uzerine 4 yillik okul okudum. rabbime sukurler olsun hem calistim hem okudum hemde cocuklarimi buyuttum. su anda bedensel ve zihinsel kisilerle egitimci olarak calisiyorum. simdi oglum 23 yasinda. Kizim 17 yasinda ikiside dunya tatlisi evlatlar. Ayrilip yapayalniz kaldigim zaman yuce rabbime el acip dua ettim Allahim beni kimseye muhtac etmeden ayaklarimin uzerinde durmayi ve evlatlarimi iyi bir sekilde buyutmeyi bana nasip et bir an bile olsa hangi zorlukla karsilasirsam karsiladayim hic sikayet etmeyecegim. tabi o zamanlar 24 yasindaydim arka arkaya zor imtahanlardan geciyordum. rabbime sukurler olsunki bana bu gunleri nasip etti. ilk ayrildigim zamanlar herkez beni konusuyordu iyi kadin olsaydi kocasini tutmasini bilirdi. surekli itilip kakilan arkasindan olur olmaz konusulan birisiydim. bu benim ozgur yuregime cok agir geliyordu. hic kimseye cevap vermiyordum. ben dogru bildigim yolda devam ettim. Hollandaya geldigimden beri ayni sehirde ayni mahallede oturuyorum. hic bir yere gitmedim. simdi herkez buyuk bir saygi icinde helal olsun sana hayata hic pes etmedin hep savastin. bu gucu nerden aldin diye soruyorlar. Tabi tevazu icinde gulumsuyorum. Cocuklarinida cok terbiyeli buyuttun oglun ne guzel sigara icmiyor. Biz babalari olaraktan bu kadar basaramadik diyorlar. Rabbime sukurler olsun bunlari duymak guzel tabi. Cocuklarima daha kucukken sizin babaannenizle yasadigoniz pirinc hikayesini anlattim.


Gecen hafta cep telefonuma internetten sizin isminizi yazdim. Sizin metinlerinizle karsilsinca hem cok sevindim hem kendime cok kizdim. Neden daha onceden bunu yapmadim diye size her zaman sevgi ve saygimi iletmek istemisimdir. o gece uce kadar sizin yazi metinlerinizden okudum. o kadar mutlu oldum ki anlatamam. sanki kayip bir seyimi yeniden bulmustum. Rabbim sizden razi olsun bu hayatta ne emeliniz varsa yapmak istediginiz her seyi nasip etsin. Bu yaziyi cep telefonumdan yaziyorum. hatalarim olursa af edin. birden icimden geldigi gibi yazdim umarim karisik olmamistir. gecte olsa size sevgi ve saygimi iletmenin mutlulugu icindeyim. hollandaya gelirseniz sizi mutlaka misafir etmek isterim. sevgiyle ve saglikla kalin. basinizi agrittiysam simdiden hakkinizi helal edin. Sevgilerle selamlar


Mine Yasar



--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Mine Yaşar,


Kıymetli yavrum, fevkalade güzel ve değerli mailini gözlerim yaşararak okudum. Temiz, nezih ve samimi duyguların için sana çok teşekkür ederim. Allah büyüktür, belki bir gün Hollanda’ya gelir, misafirin olurum.


Kıymetli yavrum, bundan böyle hayat tecrübelerini, yaşadığın ilginç olayları, varsa sorularını sitemize yaz. İnsanlar seni tanıyıp, seninle iftihar etsinler. Sen, milyonlarca insana örnek olacak kadar büyüksün ve değerlisin.


Selam, sevgi ve saygıların hiç bitmeyecek olanı ile.


Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]