Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Mana aşkının en büyük ismi.
Gönderen : Hatice Hakeri
Tarih : 5/13/2018 11:39:53 PM


.


Efendim,


Münir Derman hazretlerin ses bandından bir bölüm daha yazmak istiyorum.Sizin kendisini çok sevdiğinizi bildiğim için de birkaç bölümünü burda gün ışığına sunmak güzel olur diye geçti içimden.Çünkü süper faydalı.



Hasan Basri Hazretlerine sormuşlar. Müslümanlık nerededir?Toprak altındadır. demiş.İnsanın müslümanlığı öldükten sonra belli olur.demiş.


Müslümanlığın şartı nedir? diye sormuşlar.Şartı da kitap içindedir demiş. Kitabı elinden hiç düşürmeyeceksin.


Dinin aslı nedir? diye sormuşlar. Ben bilemem bunu Rabia Sultan'a sorun demiş. Ona sormuşlar.O da "haramlardan ve şüphelilerden kaçınmaktır" buyurmuş.


Burada da ne kadar ince bir yüceltme var değil mi? efendim. Cevabı kendi vermiyor Rabia Sultan'a verdiriyor. Böyle bir hanım olabilmek.Böyle bir insan olabilmek.


Efendim,


Haramlar ve Şüpheliler denince aklıma en son okumalarım arasında rastladığım bir hadis geldi.Ve Rabbime sonsuz şükürler ettim. İlmiyle her yönü doldurmuş.


"Kıskançlığın bir türü var dır ki, Allah sever, bir türü de vardır ki Allah onu sevmez.Allah'n sevdiği kıskançlık, kişinin şüphe halinde duyduğu kıskançlıktır. Allah'ın sevmediği kıskançlık ise şüphe olmadan duyulan kıskançlılkır."Ebu Davud. Cihad 114.


Kıskançlık konusunu siz anlatırmısınız? Başlı başına bu konuyu bugüne kadar hiç işlemedik. Burada hadiste şüphe ile kıskançlık arasında ilişki kurulmuş. Ben de kıskançlık var itiraf ediyorum ama inşallah Alah'ın sevdiği yönde. Hem de çok kıskançlık var. Ben kıskançlığı sakınma olarak algılıyorum. Yanlış mı anlıyorum efendim?


Sonsuz hürmetlerimle..........


--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
Sayın Hatice Hakeri,


Efendim, bu tarihin kaydettiği en güzel yakınlıklardan biridir. Hasan Basri Hazretleri Rabia Sultan’a evlilik teklif etmiş, fakat Rabia Sultan “Benim Allah’la öyle bir beraberliğim var ki eğer bir insanla evlenirsem belki kadınlık vazifelerimi yapamam, ihmal eder günaha girerim” diyerek bu teklifi kabul etmemiştir. Rabia Sultan, Allah aşkıyla öyle doluydu ki tarih bugüne kadar böyle bir aşk kaydetmedi. Rabia Sultan gerçekten bir sultandı. Mananın, aşkın, imanın, heyecanın simgesi olan muhteşem insan. Allah’ın rahmeti üzerine olsun. Allah mana aleminde elinden, ayağından öpmeyi nasip etsin. Sanırım kıyamete kadar da böyle bir aşk yaşanmayacak.


Yeni maillerinizi bekliyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.


Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]