Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Hayasını kaybeden her şeyini kaybetmiş olur.
Gönderen : Deryan
Tarih : 5/13/2018 11:42:22 PM


.


Merhaba, hayırlı günler efendim,


Sitenize yazmak beni öyle mutlu etti ki, size ve bütün diğer gönül dostlarınıza çok teşekkürlere ediyorum. Sayın büyüğüm, benim çok önem verdiğim bir konu haya sahibi olmakla ilgili. Size sormak istediğim acaba çocukta Haya duygusu nasıl geliştirilebilir? Bu konuda anne ve baba olarak bizler neler yapabiliriz, yoksa bu duygu çocuğun içinde kendiliğinden mi vardır?




Efendim, size ve diğer bütün site mensuplarına en güzel en bereketli zamanlar dileklerimi gönderiyorum, selam ve sevgiler, hürmetler..





Meliha Özgüneş



--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Meliha Özgüneş,


Kıymetli yavrum, doğuştan her insanda haya duygusu vardır. Ama aile, okul, toplum üçgeni o duyguyu yok etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Anne, baba çocuk ne kadar küçük olursa olsun onun yanında konuşurken sözlerine, kelimelerine çok dikkat etmeliler. O duyguyu örselemek hayata karşı işlenen en büyük cinayetlerden biridir. Eve getirilen içinde açık saçık resimler olan bir gazete, dekolte kadınlarla program yapan bir televizyon kanalı haya duygusuna en büyük darbeyi vururlar. Eve giren çıkan eş dost, konu komşuya karşı da çok dikkatli olmalı, ağzı bozuk, her vesileyle seksten söz açan insanları akraba da olsa eve yaklaştırmamalıdır. Eksik olsun onların dostlukları. Yaptıkları hayır verdikleri zararın yanında devede kulak kalır. Ben haya duygusunun teşekkülünde en büyük rolün anne babada olduğunu görüyorum. Onlar yaşantılarıyla konuşmalarıyla birbirleriyle olan ilişkileriyle çocuklarına örnek olmalı, bu suretle en güzel dersi vermelidir.


Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan
Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]