Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Çocuk eğitiminde kararları zamanında almak çok önemlidir.
Gönderen : Gül Eda
Tarih : 5/19/2018 12:15:27 AM


.


Hayırlı günler diliyorum.


Kıymetli Büyüğüm. 5,5 yaşındaki oğlum bu yıl okula başladı. Çalıştığım için geçen yıl anaokulu formatında bir okula göndermiştik. 1.sınıf müfradatının yumuşak olması sebebiyle rapor alıp tekrar anaokuluna gönderme gereği duymadık. Ancak öğretmeni bir ay gibi bir süreçten sonra değerlendirme yapacaklarını ve oğlumu da anaokuluna yönlendirebileceklerini söyledi. Çünkü sınıfın en küçüğüymüş ve dikkatini toparlamakta zorlanıyormuş ve boyama faaliyetleri tam yapmıyormuş.



Böyle bir kararın çocuğumuz üzerinde yetersizlik hissi uyandıracağını düşünüyorum. Çünkü tüm hazırlıklarını yaptık, okula gitme konusunda bir problem yaşatmıyor,arkadaşlarıyla uyumu güzel. Akşamları evde ilgilenmeye çalışıyorum, oyun hamuru ile şekil yapmaktan ve resim yapmaktan çok hoşlanıyor .Oyun oynamayı çok seviyor, ancak çizgileri birleştirmekten ve beraber kitaplara bakmaktan hiç hoşlanmıyor ve dikkatini vermiyor.


Değerli Hocam; çocuğumun eğitimi ile ilgili yanlış bir karar vermek istemiyorum.Bu çerçevede;


1- Öğretmeninin dediği gibi yapıp,çocuğum sen burda yapamıyorsun anaokuluna gideceksin mi diyelim?


2-Öğretmene "Biz çocuğumuzu aynı okulda bir alt sınıfa göndererek arkadaşları içerisinde kendini yetersiz hissetmesini istemiyoruz, bu konuda kesin kararlıyız ve çocuğumuzun adaptasyonu için sizin desteğinizi bekliyoruz” mu diyelim.


3-Ayrıca,öğretmenini tam dinlemeyen, resim yapmayı çok seven fakat boyama ve çizgileri birleştirmeyi yapmak istemeyen çocuğumuzu, dikkat eksikliği konusunda bir psikolağa da götürelim mi.


Allah'a emanet olun.


Gül Eda



--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Gül Eda Hanım,


Bu durumda çocuğu anaokuluna vermek daha iyi. Aksi takdirde daha büyük problemler çıkabilir. Çocuklar için çok güzel boyama kitapları var. Sık sık onlardan alıp, beraber çalışın. Sonra çocuk kitaplarını beraber okuyun. Siz okuduktan sonra ona da okutun. Noksanlarını böyle tamamlayalım.


Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan
Makamı Âli Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]