Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Biraz edep.
Gönderen : Suzan Koçak
Tarih : 5/19/2018 12:20:24 AM


.



Sayın hocam,





Öncelikle saygı ve sevgilerimi sunarım.





Hocam ben nişanlıyım altı aydır. Nişanlım zaman zaman bize geliyor, ve geç saatlere kadar kalmak istiyor. Dışarda de sürekli beraber olalım istiyor. Böylece birbirimizi daha iyi tanımış oluruz diyor. Ancak ailem bu konuda tepkili. O kadar sık görüşme diyorlar. Bense bunu nişanlıma söylersem incinir diye korkuyorum. Ama biz dar bir muhittte yaşıyoruz ve çevrede bazı şeyler tepki çekiyor. Bu nedenle aileme de hak veriyorum. Sizce nişanlılık döneminde ilişkiler nasıl ayarlanmalı? Sürekli birlikte olmak gerçekten gerekiyor mu, bunun ölçüsü ne olmalı?





Tekrar selam eder, ellerinizden öperim. Hayırlı günler.





--------------------------------------------------------------------------------





Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :





Sayın Suzan Koçak,





Kıymetli yavrum, nişanlandığınız kimse bencil, egoist, gırtlağına kadar nefsaniyetiyle dolu bir erkek. Yalnız kendini düşünen, kadının varlığını hiçe sayan pis bir adam. Ben, bugünkü kızların bu kadar evliliğe düşkünlüğünü anlayamıyorum. Bakıyorsunuz pırıl pırıl bir ailenin nur parçası gibi bir kızı, hayvan bir herife kul köle oluyor, tapıyor. İzahı mümkün değil. Nişanlınız burada korkunç bir sorumsuzluk örneği gösteriyor. Niye bunu kendisine söylemiyorsunuz? Darılırmış, darılırsa cehennemin dibine kadar. Anlıyamıyorum. Daha evlenmeden bugünkü kızlar elin magandalarına kul köle oluyorlar. Onlar da kendilerini bir şey sanıyorlar, kasım kasım kasılıyorlar. Herhalde ne demek istediğimi anladınız. Ve eminim bana da kızdınız. Gerçeği yansıtan aynalara bugünün insanının tahammülü yok, hayırlısı.





Selam, sevgi ve saygı ile.





Sabri Tandoğan





Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]