Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Noktanın Sonsuzluğu...
Gönderen : Samime Işıkay
Tarih : 5/19/2018 12:38:45 AM


.


Efendim, lütfedip gönderdiğiniz cevap için teşekkür ederim.




Kuran'daki bir Ayet düşündükçe beni ürpertiyor. İnsanlar yeniden diriltilip hesaba çekildikleri zaman dünyada ne kadar kaldıkları soruluyor? Verilen cevaplar bir gün veya bir günün bir kaç saaati kadar. Öbür dünyadaki zaman kavramına göre 70-80 yıllık şu hayatımız sadece birkaç saat, günlerimiz ise sadece saniyelerden ibaret.Bugün dediğimiz zaman aslında bir kaç saniyede akıp gidiyor. Hepimiz iki üç saatlik imtihana girmiş gibiyiz. 2-3 saatlik bu sınavdan sonra sonsuz hayatımız belirlenecek.Bunu düşününce önümdeki kağıda bakıyorum. Doğru yanlış bir şeyler yazmışım ama çoğu yer boş. Ben bu kağıdımı vereceğim diyorum kendi kendime.



Sonra günahkar kullar aklıma geliyor. Allah'a yalvarıyorlar: "Rabbimiz bize bir fırsat daha ver, dünyaya dönüp faydalı işler yapalım". Onlara "Hayır" deniliyor. "Size yeteri kadar fırsat verilmişti."



Bunları düşününce içimdeki ses her gün aynı şeyi söylüyor. Bir şeyler yapmalıyım, bir şeyler yapmalıyım....Çünkü zaman kalmadı...




Sevgi ve dualarla


Samime Işıkay


--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Samime Işıkay,



Kıymetli yavrum, gönderdiğin mailde hayatın özetini ne güzel çıkarmışsın. Tekrar tekrar okudum. Hazret-i Ali Efendimiz, “İlim bir nokta idi, onu cahiller teksir etti” buyuruyor. Derler ki “Hayatın özü Kur’an, Kur’an’ın özü Fatiha Suresi, Fatiha Suresi’nin özü Besmele, Besmelenin özü B harfi, onun özü altındaki noktadır. İlim bir nokta idi, birtakım adına alim denilen kimseler geldiler. “Bana göre”, “bana göre” diye diye işleri içinden çıkılmaz hale getirdiler. Bir veli zat ne güzel söylemiş: “Ne yazık, ne yazık, herkes çaktı bir kazık”. İnsanlar kendilerini bir kütüphaneye girip hepsini birden okumaya mecbur hissediyorlar. Ah, kardeşim sende bu kafa olduktan sonra binlerce kitabı okusan ne olacak? Kafan biraz daha karışacak, biraz daha saçmalayacaksın. Allah nazardan esirgesin, sen, her şeyi, her şeyi ne güzel özetlemişsin. Sağol, varol.



Selam, sevgi ve saygı ile.



Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]