Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Gıybet, zinadan beter.
Gönderen : Sena
Tarih : 5/21/2018 2:18:32 PM


.


Kıymetli Büyüğüm;


Saygılarımı sunarak bir hususta görüşlerinize ihtiyacım olduğunu belirtmek istiyorum.



Zamanımızın en büyük hastalığı gıybet hastalığı...İçinde bulunduğumuz hal ve şartlar gıybet yapmak istemesenizde sanki insanoğlunu kendine çekiyor. Yanımızda bulunan insanların sürekli olarak birini çekiştirmesi ve bu çekiştirme karşısında tepkisiz kalmak çok zor oluyor. Efendim kimse hakkında hiçbirşekilde konuşmak istemiyorum. Ancak yanımdaki insanların çekiştirmeleri sonucunda bana soru sormaları neticesinde Boşverin üzmeyin kendinizi desem de, eninde sonunda bir fikir ortaya çıkıyor şahsım nezdinde.söylem olarak da dilimden dökülüverior. Halbuki böyle olmak istemiyorum. Dedikodudan mümkün olabildiğince uzak kalmaya çalışıyorum. Bu konuda neler yapabilirim. Ellerinizden öpüyorum, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.Allah'a emanet olunuz.


--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan'ın cevaben yazdıkları :


Sayın Sena Hanım,


Kıymetli yavrum, mümkün olursa, dedikodu yapılan muhitlerde bulunma. Mümkün olmazsa, bir işle meşgul ol. İş yerindeysen, önündeki işi yap. Misafirlikteysen, cebinden ya telefonunu çıkar ya da bir kitap çıkar, onunla meşgul ol. eğer gelenler senin evindeyse, ya sevdiğin kitaptan onlara bir parça oku veya sevdiğin bir müzik eserini dinlet. ( Ben öyle yapardım ) bu suretle kurtulursun.
Selâm, sevgi ve saygı ile..
Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]