Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : "Sakarya, saf çocuğu mâsum Anadolu'nun Divanesi ikimiz kaldık Allah yolunun
Gönderen : "Safder"
Tarih : 5/21/2018 4:46:34 PM


.


Selamun aleykum değerli hocam.



İlk önce sizi daha yeni tanıdığımı belirtmek isterim, engin bilgilerinize ve tevazunuza hayran olmamak elde değil. Allah sizin gibi alimleri ve kültürlü kişilerin sayısını arttırsın.


Size bir tane önemli sorum var.


Ben Üstad Necip Fazılın hayranıyım ve onun yolunda gitmeye çalışıyorum ve kitaplarıyla hemhal olmaya çalışıyorum. Soruma gelince... Üstad'ın davası olan Büyük Doğusunu benden daha iyi bilirsiniz. Hayatı ve yaşamı en iyiye götürmeyi amaçlayan, Üstadın tabiriyle ''İslam'ın emir subayı olan Büyük Doğu'ya '' bakışınız, düşünceniz nedir? Sizin düşüncenizi merak etmekteyim.


Cevap verirseniz çok mutlu olacağım. Allaha emanet olunuz... Saygılarımla...



--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Safder,


Kıymetli yavrum, Necip Fazıl, Abdühakim Efendiyle tanıştıktan sonra yönünü tamamen İslama çevirmiş güzel bir insandır. En halisinden Allah, Kur’an ve Peygamber aşığıdır. Büyük Doğu o günün şartları içinde kullanılan bir sözdür. Lütfen kafanızı o günün ortamında söylenmiş bir söze takmayınız. Sizin asıl meseleniz Allah’a layık, Kur’an’a layık, Peygambere layık bir kimse olabilmeniz. Dünyanın en büyük romancısı Tolstoy, bir Hadis okuyor, secdeye varıyor, Müslüman oluyor. Dava, tekdir. Resulullah Efendimizi annemizden, babamızdan, evladımızdan daha çok sevebilmek ve yolunda gidebilmektir.


“Anladım, san’at yalnız Allah’ı aramakmış


Marifet bu, gerisi yalnız çelik çomakmış”


Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan
Hepsinin Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]