Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Öldükten sonra hayır defteri kapanmayalara ne mutlu.
Gönderen : Alper
Tarih : 5/22/2018 1:32:51 PM


.


Merhaba Sabri Amca izniniz olursa size sorularım olacak. Bu sabah kahvaltıda eşim İlknur Hn. ile sohbet ederken Kuran-ı Kerim’den bahsetmeye başladık. Konu vefat eden kişilerin arkasından okunan dualara geldi. Bir insan hayatı boyunca yaptıklarından sorumlu tutuluyor sevap işliyor, günah da. Peki biz vefat eden insanların arkasından hoca çağırıp dua okutuyoruz veya kabristan ziyareti sırasında Kuran-ı Kerim’den ayetler okuyoruz. Ben de eşim de akşamları dua ederken vefat eden yakınlarımız içi dua okuyup onları Allah’ım sen kabir azabı gösterme mekanlarını cennet et diyoruz. Peki Sabri Amca sorum şu Kuran-ı Kerim sadece yaşayan insanlar için mi indirilmiştir? Vefat edenlerin arkasından okuduğumuz onlara hediye ettiğimiz duaların onlara bir faydası var mı? Her sene eve hoca çağırıp Kuran-ı Kerim okutup karşılığında ücret vermesek de hediye etiğimiz bir miktar oluyor bundan dolayı günaha giriyor muyuz? Amel Defterimizin vefat ettikten sonra da açık kalmasıyla ilgili de bilgi verirseniz seviniriz efendim.



Saygı ve Hürmetle o saygı değer ellerinizden öper Allah'dan size huzur ve sağlık dilerim. Saygılarımla,


Alper



--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Alper Bey,


1-) Kıymetli yavrum, vefat eden insanların arkasından okuduğumuz Kur’an-ı Kerim’in onlara faydası vardır.


2-) Bu işi kendimiz yapsak daha iyi olmaz mı?


3-) Bu dünyada yaşarken hayırlı bir evlat yetiştiren, hayırlı bir eser yazan, cami, okul, hastane, imaret, vakıf gibi hayırlı bir eser bırakanın, ağaç dikenin amel defteri kapanmaz.


Selam, sevgi ve saygı ile.



Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]